Είστε εδώ

Φεβρουάριος 2006

Λαμιώτικο Καρναβάλι

Κουίζ:.
Το παρακάτω κείμενο τοιχοκολήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Λαμίας ανυπόγραφο ποιός να είναι άραγε ο εκδότης; Τα σχόλια όλα δικά σας.

ΛΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2006 ή "Φτερουγίσματα σε μαύρο φόντο"
"Κορυφώνονται
οι προετοιμασίες. Μια ξεχωριστή νότα με χρώμα και φαντασία. Τα
Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου εργάζονται και φιλοδοξούν. Ακόμη πιο
παραδοσιακό το φετινό Καρναβάλι". Με αυτούς τους τίτλους αναγγέλθηκε
φέτος το ξεκίνημα των εργασιών για την ετοιμασία του Καρναβαλιού στα
τοπικά μέσα ενημερώσεως. Φαντάζομαι, κι όπου αλλού, εκτός Λαμίας,
πραγματοποιούνται Καρναβαλικές Εκδηλώσεις, παρόμοιες κινητοποιήσεις
έγιναν και γίνονται από τους φορείς και τους αρμοδίους. Η Ελλάδα, η
ορθόδοξη και πατριωτική, χορεύει στο ρυθμό του Καρνάβαλου, για ένα
μήνα. Στην Πάτρα τους απασχολεί ένα χρόνο. Κι είναι βεβαίως συγκινητική
η στροφή του φετινού Καρναβαλιού προς την παραδοσιακότητα, αλλά μη
φαντασθή κανείς ότι θα μεταβληθεί σε λιτανεία. Το καρναβάλι θα
παραμένει πάντοτε και ως ονομασία και ως περιεχόμενο ξένο προς την
Ορθοδοξία και μακριά από την Ελληνορθόδοξη Παράδοση. Μπορούμε όμως επί
τη ευκαιρία να παρατηρήσουμε δυο - τρία σημεία σχετικά με το καρναβάλι,
γενικά και ειδικώτερα.

Έκθεση χρωματισμένων αρχαίων γλυπτών στο Άμστερνταμ

Το μουσείο, που βρίσκεται στην αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ, ύστερα από δύο δεκαετίες έρευνας φέρνει το χρώμα των αρχαίων Ελλήνων στην ολλανδική πρωτεύουσα. «Φυσικά δεν πιστεύουμε ότι φέρνουμε κάτι νέο, ούτε κομίζουμε γλαύκα ες Αθήνας» αστειεύονται οι διοργανωτές της έκθεσης KLEUR! BIJ GRIEKEN (Το χρώμα στους Ελληνες), «γιατί παρά την αντίληψη που έχει επικρατήσει ότι τα αγάλματα και οι ναοί των αρχαίων Ελλήνων ήταν λευκά, είναι γνωστό ότι η πλειονότητα των έργων ήταν βαμμένα με έντονα χρώματα». Ο Βίνσεζ Μπρίκμαν της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και συνεργάτες του από το μουσείο Allard Pierson του Αμστερνταμ χρησιμοποιώντας μέθοδο ελέγχου με υπεριώδεις ακτίνες «είδαν» τα πραγματικά χρώματα των αρχαιοτήτων που πλέον δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Domine - Ride of the Valkyries

Από τους Domine, τα τελευταία λόγια του πολεμιστή στο πεδίο της μάχης, που ζητά από τις Βαλκυρίες να τον πάρουν μαζί τους, στα δώματα της Βαλχάλα, μαζί με τους γενναίους.

Ενημέρωση: αναδημοσιεύσεις από ΜΜΕ

Το θέμα που μας εμπόδιζε μέχρι στιγμής από τη δημοσίευση ειδήσεων από τον τύπο και από ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, ήταν το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Το θέμα αυτό ξεκαθαρίζεται σύμφωνα με ένα πολύ καλό άρθρο που δημοσιεύεται στο blog του e-lawyer. Σύμφωνα με αυτό, όχι μόνο δε χρειάζεται άδεια για την αναδημοσίευση είδησης, αλλά αποτελεί και δικαίωμα της κοινωνίας της πληροφορίας. Ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που η είδηση προσφέρεται για σχολιασμό. Μοναδική προϋπόθεση να αναφέρεται η πηγή.

Άρα, η αναδημοσίευση ειδήσεων από το 12830 είναι πολύ απλή υπόθεση.

Παρακαλούμε τα μέλη της ιστοσελίδας να κάνουν τις υποβολές τους από το μηχανισμό που προσφέρεται ειδικά για τα μέλη, ο οποίος, και περισσότερες δυνατότητες τους δίνει, και κάνει τη ζωή του διαχειριστή πιο εύκολη.

Απολογίες για το Μουσείο Μακρυγιάννη

Απολογούνται για την αναφορά Τατούλη

Απολογήθηκαν χθες, καταθέτοντας γραπτά υπομνήματα στη 2η ανακρίτρια Αθηνών, οι οκτώ από τους ένδεκα που είχαν κληθεί ως κατηγορούμενοι για την ανέγερση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Π. Τατούλη, την οποία είχε υποβάλει ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκείνοι που προσήλθαν στα δικαστήρια χθες ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημ. Παντερμαλής, η έφορος Ακρόπολης Αλκιστις Χωρέμη, ο αν. καθηγητής του ΕΜΠ Μαν. Κορρές, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Αγγ. Δεληβορριάς, η ανασκαφέας του οικοπέδου Μακρυγιάννη Ελευθεράτου, η επ. έφορος Αρχαιοτήτων Εύη Τουλούπα, η πρώην ειδ. γραμματέας του ΥΠΠΟ Βαρβάρα Μπελεζίνη και ο πρώην γ.γ. του ΥΠΠΟ Κων. Αλαβάνος.

Δεν προσήλθαν, γιατί έλειπαν εκτός Αθηνών, ο γεν. διευθυντής Εργων Μουσείων Βασ. Χανδακάς, ο καθηγητής Κ. Συρμακέζης και η εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Δ.Σ. του ΟΑΝΜΑ κ. Πατελάρου. Τα υπομνήματά τους θα μελετηθούν και το επόμενο βήμα θα είναι η παραπομπή τους ή μη, κάτι που τελικά θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών. Ως τότε όλοι οι ως άνω θα ζουν με την αγωνία της παραπομπής, γιατί έκαναν το καθήκον τους. Αποφάσισαν τη διατήρηση και όχι την καταστροφή των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο οικόπεδο Μακρυγιάννη και οι οποίες θα αναδειχθούν μέσα στο κτίριο του νέου μουσείου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Οι Tuxedo Moon τραγουδούν στα αρχαία ελληνικά!

Βλέπουν την Ακρόπολη και τραγουδούν στ' αρχαία


«Τώρα ηχογραφούμε κάποια φωνητικά μέρη όπου τραγουδάμε σε αρχαία ελληνική γλώσσα», εξηγεί στην «Ε» από το στούντιο, στο διάλειμμα της ηχογράφησης, ο Μπλέιν Ρένινγκερ. «Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν. Βρήκα απλώς κάποια αποσπάσματα στο Διαδίκτυο».

Σχόλιο: οι Tuxedo Moon, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, ευτυχώς δεν περιορίζονται στην εγχώρια αγορά, κι έγιναν γνωστοί πριν έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα. Έτσι, ευτυχώς, δεν πρόκειται, ούτε να τους καπηλευτούν οι εθνικιστές, ούτε να τους πουν φασίστες, ούτε να τους πουν οι δισκογραφικές πως "αυτά δεν αρέσουν στον κόσμο".

Το πλήρες άρθρο στην Ελευθεροτυπία

Απείλησαν να κάψουν θέατρο

Σκηνές... «Τελευταίου πειρασμού» έζησε χθες βράδυ το Θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Γύρω στους εκατό φανατικούς που δήλωναν ορθόδοξοι χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και καλόγεροι, κραδαίνοντας πλακάτ και βγάζοντας πολεμικές ιαχές, απειλούσαν να μπουκάρουν στο θέατρο και να το κάψουν εάν παιζόταν η παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος» του Γιάννη Καλαβριανού, που προσέβαλλε το θρησκευτικό τους αίσθημα.

«Είστε Αντίχριστοι!», «Θα σας κάψουμε!», φώναζαν εκτοξεύοντας βρισιές οι συγκεντρωμένοι, που είχαν μπλοκάρει και τον δρόμο μπροστά από το θέατρο εμποδίζοντας έτσι και την κυκλοφορία και τους θεατές να εισέλθουν για την παράσταση.

Το πλήρες άρθρο (Ελευθεροτυπία)

Γνώρισε το Δωδεκάθεο

Η παρακάτω εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αφισέτα. Κάνοντας "κλικ" προβάλεται σε πλήρη ανάλυση 800x600 pixels.

formula.jpg

Necromantia: The Shaman

Εγκώμιο στο Σαμάνο, το σύνδεσμο της κοινότητας με τους θεούς.

Μήπως είσαι εθνικάρας;

Ένα παλιό κείμενο που έχει γίνει ήδη "κλασικό" από εμένα και τον Δημήτρη Μπακόλα

Αν καταριέσαι τους χριστιανούς που κλέψανε τις τελετουργίες μας ενώ μόνος σου δεν έχεις κάνει καμία τελετή... είσαι εθνικάρας.

Αν όλο λες να συμμετάσχεις σε ιεροπραξίες άλλα όλο «κάτι συμβαίνει» και δεν πας... είσαι εθνικάρας.

Αν
παντρεύτηκες σε εκκλησία και βάφτισες τα παιδιά σου, παρά τους μύδρους
που εξαπολύεις εναντίον των παπάδων... είσαι εθνικάρας.

Σελίδες