Είστε εδώ

Μάιος 2006

Οικοδύναμη Πόλεων

Η Οικοδύναμη, ουσιαστικά, χωρίζεται σε δύο μέρη. Σε εκείνο που αναφέρεται στην σχεδίαση και ίδρυση μίας πόλεως (εντοπισμό κατάλληλης περιοχής, ρυμοτομία κλπ) και στον σχεδιασμό και διαρρύθμιση ενός κτιρίου.

Η επιλογή ενός τόπου για την ίδρυση μιας πόλης ήταν αρκετά πολύπλοκη. Μέρος του συστήματός τους πήγαζε και εμπνεόταν από την Γη Μητέρα και την Φύση.

Το αρχαιοελληνικό χωροθεσιακό σύστημα της Οικοδύναμης (Φενγκ Σούι)

Αρκετοί
αναγνώστες ενδεχομένως θα έχουν ακούσει,
έστω και μία φορά να γίνεται λόγος για
το κινέζικο χωροθεσιακό σύστημα Φένγκ
Σούι, δηλαδή τα κριτήρια που θα επιτρέψουν
να επιλέξουμε τόσο τον προσανατολισμό
του σπιτιού μας και των επίπλων του
προκειμένου όλα να είναι σε αρμονία με
την Φύση για να μας προσφέρουν καλή και
θετική ενέργεια.

Μάλιστα,
τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει
αρχίσει να γίνεται μόδα. Όλο και
περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να
μάθει γι αυτή την τέχνη και τεχνική,
αγοράζει διάφορα κινέζικα σύμβολα για
τύχη, εύκολο πλουτισμό κλπ. Πολλά βιβλία
κυκλοφορούν στην αγορά με αυτό το
αντικείμενο και άλλοι τόσοι ειδικοί
σύμβουλοι, επίσης. Έχει καθιερωθεί τόσο
που θα φτάναμε στο σημείο να πιστέψουμε
πως μόνο οι Κινέζοι έχουν ένα τέτοιο
σύστημα και πως είναι οι πρώτοι και οι
μοναδικοί που το ανακάλυψαν και το
εφαρμόζουν.

Όμως
αυτό δεν ευσταθεί. Όχι μόνο οι αρχαίοι
Κινέζοι, αλλά και οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι,
οι Μάγιας, οι Ίνκας, οι Ινδοί, φυσικά οι
Αρχαίοι Έλληνες και πολλοί άλλοι αρχαίοι
πολιτισμοί και λαοί γνώριζαν και κατείχαν
ένα ανάλογο του κινέζικου, χωροθεσιακό
σύστημα, που σαφώς είχε να κάνει με την
κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παιδεία,
το κλίμα, την μορφολογία του εδάφους
και τα διάφορα μετεωρολογικά φαινόμενα
της χώρας τους.

 

Περί του «Πίστευε και μη ερεύνα»

Ένα από τα τελευταία επικοινωνιακά τεχνάσματα των Γαλιλαίων, το οποίο μάλιστα διαδίδουν, όσο περισσότερο μπορούν, είναι πως τάχα το διαβόητο «πίστευε και μη ερεύνα» δε βρίσκεται γραμμένο πουθενά ή πως το... κόμμα πέφτει αλλού και πως το νόημα της φράσης είναι τελείως διαφορετικό.

Για μια ακόμα φορά, όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα, τόσο περισσότερο επαναλαμβάνεται. Χρέος μας λοιπόν,  να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Το επίμαχο κείμενο βρέθηκε και το παρουσιάζουμε από αυτή τη στήλη.

Διευκρινίσεις για το υπόμνημα του ΥΣΕΕ

Μετά τη δημοσίευση του υπομνήματος που κοινοποίησε το ΥΣΕΕ, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια σημεία του, αποστείλαμε τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Στο χώρο της Ελληνικής Θρησκείας δραστηριοποιούνται κι άλλες οργανώσεις (όπως η Ελληνική Εταιρεία Αρχαιοφίλων και το νεοσυσταθέν ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.). Θα μπορούν αυτές οι οργανώσεις, και οι μετέχοντες σε αυτές, να αυτοπροσδιορίζονται ως οργανώσεις της «Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας» ή όχι;

2. Τι καθεστώς θα ισχύει για τα μεμονωμένα άτομα, τα οποία ναι μεν επέλεξαν την Ελληνική Κοσμοθέαση, από την άλλη δεν έχουν ενταχθεί σε καμμία υπάρχουσα οργάνωση;

3. Τα μέλη των υπολοίπων οργανώσεων, καθώς και τα μεμονωμένα άτομα που επέλεξαν την Ελληνική Κοσμοθέαση, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία για λατρευτικούς σκοπούς; Αν ναι, με ποιον τρόπο;

4. Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «αναγραφή όλων των θρησκειών στο άρθρο 3 του Συντάγματος». Αυτό πώς μπορεί να είναι εφικτό, χωρίς να είναι απαραίτητες συνεχείς συνταγματικές αναθεωρήσεις;

5. Γίνεται λόγος για παρουσία εκπροσώπων στις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και συμβουλευτική παρουσία εκπροσώπου στο ΚΑΣ. Ο εκπρόσωπος αυτός θα πρέπει να είναι μέλος του ΥΣΕΕ ή θα μπορεί να οριστεί και από άλλες ομάδες;

6. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση, το υπόμνημα να αγνοηθεί. Το ΥΣΕΕ τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε το υπόμνημα να μην αγνοηθεί; Τι δράση θα αναλάβει σε περίπτωση που απορριφθεί; 

Ακολουθεί η απάντηση από πλευράς ΥΣΕΕ.

Αποχαιρετισμός στο Βαγγέλη-Ερμοκράτη Γιαννέλο

Βαγγέλης - Ερμοκράτης Γιαννέλος Ένας άξιος συμπολεμιστής μας, έφυγε από κοντά μας. Ο Βαγγέλης - Ερμοκράτης Γιαννέλος, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τι να γράψει κανείς για το Βαγγέλη, έναν άνθρωπο που δεν προτιμούσε τα λόγια, αλλά έδινε το παράδειγμα με τις πράξεις του. Ποτέ του δεν έκρυψε τις επιλογές του. Ποτέ δεν έχανε ευκαιρία να μπει μπροστάρης στον αγώνα για τα δικαιώματα των Ελλήνων εθνικών και των ομοφυλοφίλων. Κι όταν δεν υπήρχε ευκαιρία, ο Βαγγέλης τη δημιουργούσε. Όπως, επίσης, δε θα ξεχάσω με πόσο ενθουσιασμό κι εργατικότητα, αναλάμβανε να διεκπεραιώσει ακόμα και τις πιο ταπεινές και αφανείς εργασίες. Ούτε και την ικανότητά του στο να τα βγάζει πέρα μόνος του.

Αν τα στερνά τιμούν τα πρώτα, οι τελευταίες του στιγμές κι η περηφάνεια του μπροστά στο δικό του θάνατο, ήταν η πιο τιμητική δικαίωση της πορείας της ζωής του.

Ο Βαγγέλης - Ερμοκράτης Γιαννέλος, κηδεύτηκε με τιμές πολεμιστή, όπως άξιζε σε έναν τόσο περήφανο και λεβέντη άνθρωπο.

Θα τον θυμόμαστε και θα φροντίσουμε να τον τιμήσουμε, ακολουθώντας το παράδειγμά του.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ.

Διατί ομιλούμε δια θρησκείαν;

Συχνά δεχόμεθα αυτό το ερώτημα. Προσφάτως μάς είπε, τελείως καλοπροαίρετα, ένας φίλος: "λέτε τόσα πολύ ώραία πράγματα, αλλά μάς τα χαλάτε με το Δωδεκάθεο!" Διατί άραγε; Δεν μάς αρκεί η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η τέχνη, η επιστήμη, δεν μάς αρκούν όλα αυτά και θέλομε ιεροπραξίες, σπονδές και ύμνους; Εμείς, "διαφωτισμένοι" άνθρωποι!

Λοιπόν, όλα αυτά τα επιχειρήματα βασίζονται εις εδραίας παρεξηγήσεις, παρεξηγήσεις πού χρονίζουν. Εξηγούμεθα.

Αξονική τομογραφία στο μηχανισμό των Αντικυθήρων!

Άγνωστα κείμενα, χαραγμένα στα γρανάζια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ανακάλυψαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες με τη βοήθεια αξονικού τομογράφου υψηλής τεχνολογίας και βάρους οκτώ τόνων!

...
έφθασε στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες ένας θεόρατος αξονικός τομογράφος της αγγλικής εταιρείας Χ-ΤΕΚ Systems UK. Ταυτόχρονα, η πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής Hewlett-Packard έστειλε στην Αθήνα τρεις εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ψηφιακής απεικόνισης με την ονομασία ΡΤΜ Dome. Τα μηχανήματα αυτά εγκαταστάθηκαν στην οδό Τοσίτσα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών - όπου βρίσκεται ο Μηχανισμός - και η επιστημονική ομάδα άρχισε τη δουλειά.

Οι ειδικοί κατάφεραν, με τον εξοπλισμό που είχαν στη διάθεσή τους, να διακρίνουν τα κρυμμένα στη σκουριά και σχεδόν σβησμένα εδώ και 2.000 χρόνια γράμματα και στοιχεία του Μηχανισμού. Παράλληλα, ανακάλυψαν νέα στοιχεία για τα περίπλοκα γρανάζια και τους άξονες του αρχαίου αυτού υπολογιστή.


...


Προς το παρόν, δεν έχουν ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η μετάφραση του κειμένου, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με τον τρόπο χειρισμού του πολύπλοκου μηχανήματος και καταγραφές αστρονομικών δεδομένων. Οι επιστήμονες θεωρούν βέβαιο ότι μόλις κατανοήσουν το κείμενο θα καταλάβουν καλύτερα πώς ακριβώς λειτουργούσαν τα πολυάριθμα γρανάζια του Μηχανισμού.

Το πλήρες κείμενο στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Πορφύριος και η έντεχνη διαστρέβλωση των θέσεών του

Αυτό ονομάζουν οι Νεοπαγανιστές "ορθολογισμό" και "μη διατάραξη της Φυσικής Τάξης", ή κάνουν τα στραβά μάτια;

Και βέβαια, οι Νεοπαγανιστές που γνωρίζουν μόνο τα «Κατά Χριστιανών»
και «Περί αγαλμάτων» του «θεωρητικού» τους Πορφύριου, δεν φαίνεται, να
γνωρίζουν ένα άλλο σύγγραμμά του, το «Περί της εκ λογίων φιλοσοφίας»,
όπου ο Πορφύριος γράφει πως οι άνθρωποι μπορούν, να εξαναγκάσουν θεούς
να κάνουν μάγια, θαύματα, να αποκαλύψουν το μέλλον και να εμφανιστούν 
επίσης. Γράφει πως οι θεοί δυσφορούν, αλλά δεν μπορούν (!) να αποφύγουν
, όταν τα χρησιμοποιούμενα μέσα [μαγικές λέξεις, ευχές, περιποιήσεις
λατρευτικών αγαλμάτων] είναι τα πρέποντα, να κάνουν ό,τι τους ζητούν οι
άνθρωποι. Επίσης ότι οι θεοί μαθαίνουν το μέλλον από τα άστρα. Οι
χρησμοί είναι λανθασμένοι, όταν ζητείται από τους θεούς, να πουν
περισσότερα από όσα γνωρίζουν.

Ο Πορφύριος πιστεύει, επίσης, στην ανταπόκριση των θεών σε θεουργικές
ενέργειες (μάγια). Αφού ο Πορφύριος κατακρίνει τα θαύματα λέγοντας πως
δεν επεμβαίνουν στη Φυσική τάξη των πραγμάτων οι θεοί, πώς εξηγούν την
παραπάνω άποψή του οι σύγχρονοι θαυμαστές του Πορφύριου; Μήπως
πρόκειται για «έκτακτη» ανταπόκριση-θαύμα και παρέμβαση στη Φυσική Τάξη
των θεών;

Πρώτο ερώτημα: Ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλα αυτά που αποδίδουν οι νεοαπολογητές στον Πορφύριο ως γραφέντα από αυτόν; Η απάντηση είναι ναι! Διαστρεβλώνουν μήπως σε κάποια επίμαχα σημεία τα λόγια του; Όχι, τα αποδίδουν, όπως ακριβώς τα έχει γράψει! Μα, πού είναι τότε η πονηριά και η έντεχνη απάτη τους; Χμμμ… Υπάρχει τρόπος, να δημιουργήσεις εντελώς ψευδή εικόνα παραθέτοντας πραγματικά αποσπάσματα!

Ο Ελληνικός Έρως και το ψέμα της Χριστιανικής Αγάπης

   Οι χριστιανοί παρουσιάζουν το θεό τους ως θεό της αγάπης και τη διδασκαλία του επίσης ως θρησκεία αγάπης. Ο υπερτονισμός αυτός ίσως θέλει να δείξει οτι οι μή χριστιανοί και οι προχριστιανικοί άνθρωποι εστερούντο της αγάπης, ή είχαν σαν κοινωνική αρχή το μίσος και την κακία, ενώ η έλευση του Ιησού έφερε τη φώτιση της αγάπης στον κόσμο. Πόσο όμως παραπλανητικό είναι κάτι τέτοιο στους αμαθείς και αφελείς. Διότι άν μια κοινωνία όπως η προχριστιανική Ελληνική στηριζόταν στο μίσος και την κακία, και γενικότερα στα κατώτερα βαρβαρικά ένστικτα, τότε δε θα μπορούσε να επιτύχει οποιοδήποτε είδος πολιτισμού, διότι πολιτισμός που βασίζεται στην αγάπη, είναι αυτός που δίνει κίνητρα στον άνθρωπο να δημιουργήσει, να σκεφτεί λογικά και να φτιάξει θεσμούς που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί(κράτους πρόνοιας, παιδείας και τεχνών, ελευθερίας λόγου, ανέσεων κλπ.). Γι' αυτό και στην Ελληνική κοσμοθεωρία, ο πυρήνας του σύμπαντος κόσμου και η πρώτιστη αιτία είναι ο ΕΡΩΣ, ο οποίος είναι διάχυτος μέσα στη φύση. Είναι πολυσυλλεκτική και καθολική αγάπη, είναι αγάπη προς το σύνολο του εκδηλωμένου κόσμου, τον άνθρωπο, το φυτό, το ζώο, προς μια ιδέα και μια έννοια. Είναι η ελκτική και συνεκτική δύναμη, που συγκρατεί την ύλη και δημιουργεί τα πάντα, απο την πρωτογενή ύλη μέχρι τους θεούς. Γι' αυτό και ο ύψιστος των θεών, ο Ζευς, έχει το επίθετο «Φίλιος» (φιλώ=αγαπώ). Παρακάτω θα αναλύσουμε το είδος και τη σκοπιμότητα της χριστιανικής αγάπης, καθώς και τη σχέση της με την Ελληνική.

Θεσμική αναγνώριση της Ελληνικής Θρησκείας ζητά με υπόμνημα το ΥΣΕΕ

Θεσμική αναγνώριση της Ελληνικής Θρησκείας, αλλά και των υπολοίπων θρησκειών, ζητά το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, με υπόμνημα προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, το οποίο κοινοποιήθηκε σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η είδηση, όπως δημοσιεύεται σήμερα από το Έθνος, αναφέρει:

«Oι Eλληνες, που τιμούν σήμερα το Δωδεκάθεο και ακολουθούν τις θρησκευτικές παραδόσεις των αρχαίων προγόνων μας, θέτουν μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν κυρίως στη χορήγηση νομικής προσωπικότητας στην «ελληνική εθνική θρησκεία», τη θεσμική κατοχύρωση της ισονομίας της απέναντι στις άλλες θρησκείες, που υπάρχουν στην Eλλάδα, τη διευθέτηση χρόνιων προβλημάτων, που προκύπτουν από τη σχετική ελληνική νομοθεσία κ.λπ.


Mεταξύ άλλων ζητούν πάγια αδειοδότηση πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους για λατρευτικούς λόγους, την ανέγερση μαρμάρινου βωμού σε χώρο της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου των Aθηνών - λ.χ. επί του λόφου των Nυμφών ή επί του λόφου των Mουσών, την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από μάθημα «θρησκειολογίας», την επίσπευση της δημιουργίας υποδομής για την αποτέφρωση των νεκρών.»Ενας Χριστιανός μιλάει για την πίστη και το δρόμο της Wicca

Από τη σύνταξη: το παρακάτω κείμενο έχει γραφτεί από αμερικανό ελληνορθόδοξο χριστιανό. Προφανώς, οι αναφορές στις ιερές γραφές της Χριστιανικής Θρησκείας είναι αδιάφορες για έναν Έλληνα στο θρήσκευμα και σίγουρα δε συμμεριζόμαστε τα θεολογικά συμπεράσματα του συγγραφέα . Ωστόσο, το γράμμα αυτό έχει την αξία του ως μια «ομολογία» από την απέναντι πλευρά, όχι μόνο για τις διώξεις στο σημερινό κόσμο, αλλά και ως προς το κατά πόσο οι χριστιανοί πραγματοποιούν τα όσα ευαγγελίζονται. Τα όσα ο συγγραφέας γράφει για τους Wiccans, ισχύουν το ίδιο και για τους Έλληνες στο θρήσκευμα.

Είμαι Χριστιανός και όχι Wiccan. Χριστιανός είναι κάποιος,
που έχει βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός, Του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και που έχει αποφασίσει ελεύθερα, να δεσμευτεί σε όλη του τη
ζωή στον Κύριο και Θεό και Σωτήρα, Ιησού Χριστό. Και τα δύο αυτά πράγματα ισχύουν
για μένα. Αν και είμαι Ελληνορθόδοξος Χριστιανός, σε αυτό το άρθρο δεν μιλώ σαν
εκπρόσωπος καμιάς εκκλησίας, αλλά λέω υπεύθυνα και με αγάπη την αλήθεια, όπως
εμείς οι Χριστιανοί υποτίθεται ότι κάνουμε.

Θα αναφερθώ στην εχθρική στάση μας
απέναντι στους ετερόδοξους, που μόνο ντροπή με γεμίζει. Υπάρχουν πολλοί
Χριστιανοί σήμερα, που πιστεύουν οτι οποιοσδήποτε δεν είναι χριστιανός, είναι
καταδικασμένος, να βασανίζεται αιώνια στην κόλαση. Κάθε αξιοπρεπές άτομο, που
το πιστεύει  αυτό, θα ήταν υποχρεωμένο,
να προσπαθήσει να σώσει, όσο είναι δυνατό, περισσότερο
κόσμο από αυτή τη μοίρα του. Αλλά είναι αυτή η πίστη σωστή; Ο Ιησούς Χριστός,
έχοντας παρατηρήσει την πίστη και το πνεύμα 
δικαιοσύνης ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου, ενός παγανιστή, κήρυξε:

Αναβίωση της Εκκλησίας του Δήμου σήμερα!

Αρχικός Τίτλος: 'Aμεση Δημοκρατία- Η «επ-ανάσταση» ξεκινά!
Αναδημοσίευση από το metafysiko.gr

   Όταν στις 3 Ιανουαρίου του 2006 βρισκόμουν στο γραφείο του δημάρχου Ροδίων κ. Γιώργου Γιαννόπουλου και του παρουσίαζα την ιδέα της ΜΚΟ «Βήμα για τη Δημοκρατία των Πολιτών» με γενικό τίτλο «Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου»,  δε φανταζόμουν το μέγεθος της σημασίας της κινήσεως αυτής.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν σίγουρα οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες. Εξελίξεις, που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως, όταν θες κάτι πραγματικά, έχοντας γύρω σου το ίδιο παθιασμένους με την «ιδέα» συνεργάτες, ολόκληρο το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ σου έτσι, ώστε να επιτύχεις τον στόχο σου!
   Λίγες ημέρες πριν, η ΜΚΟ «Βήμα για τη Δημοκρατία των Πολιτών» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Σελίδες