Είστε εδώ

Σεπτέμβριος 2006

Σύγχρονες ραβδώσεις στους κίονες του Παρθενώνα

Tη ράβδωση των έξι αναστηλωμένων κιόνων στον Πρόναο του Παρθενώνα, με μηχανικά μέσα και όχι με τη "χειροποίητη" μέθοδο των αρχαίων Ελλήνων, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ).

Η
απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα πριν από δύο χρόνια καθώς η Επιτροπή
Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης (ΕΣΜΑ) έκρινε ότι με το πέρας των
δεκαετών εργασιών αναστήλωσης, ή θέα των κιόνων ήταν αντιαισθητική και
«σε πλήρη δυσαρμονία προς το σύνολο».

Ωστόσο, μέλη της ΕΣΜΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη
καταπόνηση των στοιχείων και απώλεια των ιστορικών τους τεκμηρίων από
τις εργασίες για τη βελτίωση της αισθητικής του εικόνας, η οποία θα
γίνει με μηχανικά μέσα. Θα χρειαστούν συνολικά 12 μήνες, έξι για τη
ράβδωση και άλλοι έξι για να τοποθετηθούν οι σπόνδυλοι στη θέση τους.

Το πλήρες άρθρο στην Ελευθεροτυπία.

Ιστολόγια από το 12830.gr

Η πρώτη νέα υπηρεσία από το 12830.gr, είναι διαθέσιμη! Το 12830.gr, προσφέρει σε όλους τους χρήστες του, ιστολόγια (blogs)! Μπορείτε να μεταβείτε στην κεντρική σελίδα των ιστολογίων, από τον νέο σύνδεσμο που εμφανίζεται στο μενού της κορυφής!

Δεν χρειάζεται καμμία καινούργια εγγραφή. Αν είστε χρήστης του 12830.gr, απλώς εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Το ιστολόγιό σας, θα δημιουργηθεί αυτόματα. Μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να δημοσιεύετε, ακολουθώντας τις συμβουλές που θα βρείτε στις Οδηγίες Χρήσεως.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις από κάθε ιστολόγιο, θα είναι ορατές στο κάτω μέρος της σελίδας, κάτω από τον τίτλο "Ιστολόγια :Τελευταία Άρθρα".

 Καλές δημοσιεύσεις!

Η έκθεση του State Department για τους Έλληνες πολυθεϊστές

Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση του State Department για την κατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών στον κόσμο. Στην αναφορά για την Ελλάδα, οι Έλληνες πολυθεϊστές αναφέρονται 4 φορές. Οι πληροφορίες που δίνονται είναι :

  • Το πλήθος το οποίο εκτιμάται περί τους 2,000
  • Πως η λατρεία τους εξασκείται μέσω νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου
  • Αναφέρεται η άρνηση του Ελληνικού κράτους να δώσει άδειες για ευκτήριους οίκους, παρά τη θετική σχετική εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη
  • Και, τέλος, οι αρνητικές αναφορές για την Ελληνική Θρησκεία στα σχολικά βιβλία.

Η αναφορά του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη στον επίσημό του ιστότοπο.

Περί σεβασμού και ιερότητος γενικά

(Με αφορμή κάποιους συνηθισμένους δυστυχώς στομφώδεις βερμπαλισμούς που με περισσή ευκολία έχουν κατά καιρούς εκτοξευθεί από κάποιους «σύγχρονους» κατά δική τους έκφραση Εθνικούς...)

Σεβασμός. Λέξη που ενυπάρχει στο λεξιλόγιο όλων. Χρησιμοποιείται ευρύτατα λοιπόν, πλην όμως κατέχουμε στ' αλήθεια το νόημά της; Ή τη χρησιμοποιούμε μηχανιστικά και με στόμφο προκειμένου προσδώσουμε βαρύτητα στις θέσεις μας και να καλύψουμε ταυτόχρονα την ανασφάλεια μας για την εγκυρότητα αυτών; Αποδίδουμε οι ίδιοι το δέοντα σεβασμό στο αλλότριο, το ετερόδοξο, το διαφορετικό ή μόνον τον απαιτούμε μηχανιστικά;

Επαναλειτουργία του 12830.gr!!!

Γεια σας και πάλι φίλοι!

Μετά από μια μεγάλη, αλλά απαραίτητη διακοπή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, είμαστε και πάλι μαζί. Οι αλλαγές που έχουν γίνει πολλές, παρ' όλο που λίγες είναι ορατές από την αρχή. Πιο συγκεκριμένα: