Είστε εδώ

Σεπτέμβριος 2008

Ολοι αναρμόδιοι για αυθαίρετα της Μονής Πεντέλης

«Μπαλάκι» ανάμεσα στην πολεοδομία της νομαρχίας Αθηνών και τη ναοδομία έχει γίνει η υπόθεση των αυθαιρέτων του διορθόδοξου κέντρου δίπλα στη μονή Πεντέλης, την οποία επισκέπτεται σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Δύο χρόνια μετά την επιβολή προστίμου, οι δύο υπηρεσίες εξακολουθούν να δηλώνουν αναρμόδιες, μεταθέτοντας η μία στην άλλη την ευθύνη για την επιβολή προστίμων και την κατεδάφιση των αυθαιρέτων!

Περισσότερα στην Καθημερινή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΡΥΒΕ ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Διαλυμένη εις τα εξ ων συνετέθη, με την πρώτη ματιά έμοιαζε με σωρό από πέτρες και χώμα. Η σωριασμένη στο έδαφος της αρχαίας Μεσσήνης Παλαίστρα- αναπόσπαστο τμήμα του Γυμνασίου, όπου γυμνάζονταν οι έφηβοι- μέσα στη χρονιά που πέρασε αναδύθηκε από τις στάχτες της και έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι στο παζλ της καλύτερα σωζόμενης ελληνιστικής πόλης, αλλά και να «μιλήσει» για την πόλη που ίδρυσε ο Επαμεινώνδας το 369 π.Χ.

Περισσότερα στα Νέα.

«Σούπερ μόλυνση στον Ασωπό»

Η Έριν Μπρόκοβιτς διεθνοποιεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζεται «Στην Ελλάδα, η μόλυνση από εξασθενές χρώμιο στα νερά του Ασωπού είναι τεράστια, με συγκεντρώσεις της τοξικής ουσίας 10 φορές μεγαλύτερες από αυτές που κατεγράφησαν στην πρώτη μου υπόθεση στο Χίνκλεϊ της Νότιας Καλιφόρνιας. Το ποτάμι εκεί, αν είναι δυνατόν, έχει χρώμα μοβ! Γι΄ αυτό θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρό αγώνα».

Περισσότερα στα Νέα.

 

Τα μουσεία έρχονται σπίτι μας

Η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες δεν πατάμε εύκολα το πόδι μας στα μουσεία. Γι' αυτό και τα μουσεία προτιμούν να έρθουν στο σπίτι μας. Καθισμένοι στην καρέκλα, μπροστά στον υπολογιστή, με μερικά «κλικ» στις ιστοσελίδες τους μας αποκαλύπτουν τους θησαυρούς τους: την ιστορία τους, τα αντικείμενα και τους δημιουργούς, κι ακόμα τις εκδηλώσεις, τις εκθέσεις, τις δραστηριότητές τους.

Μετρόντας αρχαία

Μπορεί το μετρό της Θεσσαλονίκης να μη μεταφέρει ακόμα επιβάτες, φέρνει όμως την ιστορία της πόλης γρήγορα στο φως: Μέχρι στιγμής βρέθηκαν 1.414 τάφοι του δυτικού και ανατολικού νεκροταφείου της αρχαίας πόλης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό αντίστοιχα, κτερισμένοι σε ποσοστό 21,3% και αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, όπως τοίχοι, αγωγοί, δάπεδα, κλίβανοι.

Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 

Η Βουλή «εξαφάνισε» μήνυση κατά Τσιτουρίδη

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατέπεσε προ 4ετίας το προνομιακό καθεστώς ασυλίας των βουλευτών, ανοίγοντας τον δρόμο σε ευκολότερες διώξεις τους (π.χ. υπόθεση Π. Μαντούβαλου κ.λπ.).

Τώρα στο εδώλιο του ΕΔΑΔ θα βρεθεί το αντίστοιχο προνομιακό καθεστώς για τους υπουργούς, που τους επιτρέπει ουσιαστικά να ενεργούν στη λογική του «το κράτος είμαι εγώ», αφού δεν φοβούνται την αναζήτηση ποινικών ευθυνών ή την αποζημίωση από την προσωπική τους περιουσία χάρη στο προνομιακό καθεστώς που τους προστατεύει.

Περισσότερα στο Έθνος.

Τα μνημεία γιορτάζουν

 

Κάθε χρόνο ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη την Ευρώπη μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι βγαίνουν εκτός... προγράμματος. «Οικείες Ιστορίες» είναι ο τίτλος της μεγάλης γιορτής που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και προσκαλεί όλους τους πολίτες να επισκεφθούν μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε 42 σημεία της Ελλάδας.

Από το Εθνος 

Οι Εκκλησιάζουσες πάνε Θεσσαλονίκη

 

Τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σαν... παραμύθι παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης από αύριο και για όλο τον χειμώνα.

Από το Εθνος 

«Ναι» στην αποτέφρωση των νεκρών είπε το ΣτΕ

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 241/2008 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι χώροι δημιουργίας κέντρων αποτέφρωσης, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις αποτέφρωσης, αλλά έκανε ορισμένες παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του.
Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών ιδρύονται μόνο από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού εντός της διοικητικής τους περιφέρειας.

Από το news.in.gr 

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει ο δρόμος για αποτέφρωση νεκρών

Καύση νεκρών χωρίς... φωτιά

Επιτράπηκε η καύση νεκρών - για αλλοθρήσκους 

Τροπολογία περί αποτέφρωσης νεκρών


Ο Ενιο Μορικόνε στο Ηρώδειο

Την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ο  Ένιο Μορικόνε θα διευθύνει σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ένα έργο που σχετίζεται με την Ελλάδα. Πρόκειται για το «Sicilio e altri frammenti», που ο συνθέτης εμπνεύστηκε πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της τότε επίσκεψής του στη χώρα μας. Το  έργο βασίζεται στο επιτύμβιο του Σεικίλου, που βρέθηκε στις Τράλλεις (Αδανα) της Μικράς Ασίας και αποτελεί μια από τις ελάχιστες καταγραφές αρχαιοελληνικής μουσικής.

Από την Καθημερινή 

Οι «Πέρσες» στα κιβώτια όπως ταξίδεψαν το 1967

 

O Κάρολος Κουν «ζωντανεύει» μέσα από την τέχνη του με αφορμή την έκθεση «Κάρολος Κουν - Θέατρο Τέχνης», που εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Από το Εθνος 

«Ηλέκτρα» η Πόλυ Σαΐτη

 

Η Πόλυ Σαΐτη, μια νέα και ταλαντούχα ηθοποιός, ερμηνεύει την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στην ομώνυμη παράσταση που παρουσιάζεται την Κυριακή στο θέατρο του Αττικού Αλσους, σε σκηνοθεσία - σκηνογραφία Λεωνίδα Τσιριγκούλη.

Από το Εθνος 

 

Σελίδες