Είστε εδώ

Φεβρουάριος 2009

Τα γράμματα και τα τροπάρια

Αρωμα Βατοπεδίου αναδίνει η υπόθεση του γαλάζιου δώρου της έκτασης αξίας 30 εκατ. ευρώ στον Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Και δεν χρειάζεται να έχει κανείς... πανοραμική θέα για να το αντιληφθεί. Αρκεί να συγκρίνει δύο περιπτώσεις για να διαπιστώσει τα μέτρα και τα σταθμά που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Aπό την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα, χωματερή συνειδήσεων στο έλεος του κάθε Άνθιμου

Με οδηγό την αρχαία Ελλάδα

Καρναβάλι που έρχεται απευθείας από την αρχαία Ελλάδα πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα στο χωριό Νέδουσα, στον Ταϋγετο. Αν και η Νέδουσα απέχει μόλις μισή ώρα από την Καλαμάτα, το Καρναβάλι της έγινε ευρύτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια. Βασικά στοιχεία του Καρναβαλιού της Νέδουσας είναι: το μουντζούρωμα. Η ισοπέδωση των τάξεων τις μέρες της Αποκριάς απαιτεί και ισότητα σε όλα. Ολοι όμορφοι ή άσχημοι πρέπει να αποκτήσουν κοινό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα ...

"Μπροστά" ο Μ. Αλέξανδρος

Έως τις 18 Μαΐου, μπορεί να ψηφίζει το κοινό για την επιλογή του μεγαλύτερου Έλληνα

(...)

Έως στιγμής, οι προτιμήσεις του κοινού έχουν ως εξής:

Πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Μέγας Αλέξανδρος και ακολουθούν: Γεώργιος Παπανικολάου, Αριστοτέλης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Σωκράτης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Πλάτωνας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Περικλής και Ιωάννης Καποδίστριας. 

Aπό τον ΣΚΑΪ

Τα διπλά βιβλία των Μητροπόλεων

Μητροπόλεις με διπλό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου έβγαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες διασταυρώσεις για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Από την Ελευθεροτυπία

Από τον Αμαζόνιο στην Αρκτική

Μια κινηματογραφική συνάντηση επτά χωρών, μέσα από τη ματιά δεκατριών αξιόλογων σκηνοθετών, ξεκινάει στην Πλάκα. Πρόκειται για το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών «Παράθυρα στον Πλανήτη μας», που διοργανώνεται για 6η χρονιά στο κτίριο της οδού Τριπόδων 28 (τις Τετάρτες 4, 11, 18 Μαρτίου, από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.) προτείνοντας μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, με στόχο όχι την απλή θέαση αλλά την ευαισθητοποίηση και τη δράση.

(...)

Πέρα από τις προβολές, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται για δεύτερη χρονιά ζωντανές συζητήσεις, που δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά. Ετσι, θα ακολουθήσει συζήτηση μετά το τέλος της προβολής της ταινίας του Χρίστου Ακρίδα από την εκπομπή «Φωτόσφαιρα» της ΝΕΤ, με τίτλο «Ναός Αγροτέρας Αρτέμιδος», την Τετάρτη 4 Μαρτίου. Μάλιστα, η ημέρα αυτή έχει οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ημέρα εξέτασης του θέματος.

Από την Ελευθεροτυπία

Και αυθαίρετη εκκλησία από τον Εφραίμ!

 

Και μια αυθαίρετη μικρή εκκλησία έχτισαν ο Εφραίμ και οι μοναχοί του στην ειδικής προστασίας περιοχή του Πόρτο Λάγος. Υποστήριζαν μάλιστα ότι ήταν κτίσμα από παλιά, αλλά τους πρόδωσαν οι αεροφωτογραφίες, που αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτή η μικρή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου δεν υπήρχε στο παρελθόν αλλά χτίσθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια.

Aπό το Έθνος

Οι πρώτοι... Αθηναίοι

Ηταν τροφοσυλλέκτες, κυνηγοί και ψαράδες. Χρησιμοποιούσαν αγκίστρια από κόκαλο και λίθινα εργαλεία. Ετρωγαν λαγούς, ελάφια, αλλά και άλογα, δημητριακά και όσπρια. Πρόκειται για κάποιους αρχαιότατους κατοίκους της Αττικής. Ιχνη τους εντοπίστηκαν στο σπήλαιο που βρίσκεται στο Σχιστό Κερατσινίου, στις νοτιοδυτικές παρυφές του όρους Αιγάλεω, πάνω από το σύγχρονο νεκροταφείο της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ελλάδα, χωματερή συνειδήσεων στο έλεος του κάθε Άνθιμου

«Πανόραμα αυθαιρεσιών» είναι ο τίτλος της «Κυριακάτικης 22.02.09» και δικαίως. Περίμενα πέντε μέρες πριν αναρτήσω το «ζήτημα», ήθελα να σιγουρευτώ• δεν μου αρέσει να αδικώ κανέναν και• περίμενα την αντίδραση του μητρ. Άνθιμου, έως ότου χτες (26.02.09) επεμβαίνει και ο εισαγγελέας για το «ζήτημα» για το οποίο η «Ελευθ.» βάζει τον τίτλο «Εισαγγελέας για το Ανθιμο-πέδι». Εδώ είμαστε.

Aπό τον Ροΐδη 

«Μαθήματα διαχείρισης οικονομικών κρίσεων» από αρχαία νομίσματα

«Ο Μέγας Αλέξανδρος ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο. Με το νόμισμα όμως των 14,5 γραμμαρίων που κληρονόμησε από τον πατέρα του, κι ήταν ελαφρύτερο από το αντίστοιχο αθηναϊκό των 17,5 γραμμαρίων, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έτσι, άλλαξε το νομισματικό σύστημα, με αποτέλεσμα το αλεξάνδρειο νόμισμα να εντοπίζεται ακόμα και σήμερα και στην Ινδία και την Αίγυπτο».

Aπό Τα Νέα 

Απέκλεισαν την Ακρόπολη συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού

Την πρόσβαση στην Ακρόπολη απέκλεισαν το πρωί της Πέμπτης συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού που ζητούν λύση στο καθεστώς εργασίας τους. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως θα επαναλάβουν τη διαμαρτυρία τους την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι συμβασιούχοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Από Το Βήμα

«Οχι» του ΚΑΣ στη μετατροπή της Διον. Αρεοπαγίτου σε πίστα

Σε πίστα για αγώνες αυτοσχέδιων αυτοκινήτων ήθελαν να μετατρέψουν τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Αποστόλου Παύλου, αλλά το σχέδιο ναυάγησε.

Aπό Το Βήμα

Σελίδες