Είστε εδώ

Μάρτιος 2009

Δωδεκαθεϊστής αστυνόμος συνέλαβε τον αρχηγό του

Συνέβη και αυτό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 12830, από μέλος του που εργάζεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στα Εξάρχεια, αστυνομικός, μέλος γνωστής οργάνωσης του χώρου, συνέλαβε «κουκουλοφόρο» ο οποίος έριχνε μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί. Η έκπληξή του όμως ήταν μεγάλη όταν, βγάζοντας την κουκούλα, διαπίστωσε πως ο... κουκουλοφόρος δεν ήταν άλλος από τον αρχηγό της οργάνωσής του.

Ο αρχηγός της οργάνωσης μετά από τις τυπικές διαδικασίες, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, ωστόσο το περιστατικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει δημιουργήσει βαθύ ρήγμα στους κόλπους της εν λόγω οργάνωσης, καθώς ο αρχηγός ζητά τη διαγραφή του αστυνομικού, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να πείσει τα μέλη. Ακούστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης.

Περίλαμπρο ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλύπτεται στην Πέλλα

Ως το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, περιγράφουν οι αρχαιολόγοι το ανάκτορο που εντοπίστηκε στην αρχαία Πέλλα, έπειτα από τρία χρόνια ανασκαφών. 

Aπό  news.in.gr  - Τα Νέα - Καθημερινή

Διαβάστε επίσης


Στην Πέλλα πριν από 6.000 χρόνια


Πέλλα, η μεγαλούπολη του 3ου αιώνα π.Χ.


Στρατοκράτες Μακεδόνες περίλαμπρα θαμμένοι


Η πανάρχαιη πόλη κάτω από την αρχαία Πέλλα


Ασύλητοι τάφοι στην αρχαία Πέλλα


Ανεξάντλητα τα ευρήματα στο Αρχοντικό Πέλλας


Ελληνοϊταλική συνάντηση για τον Μέγα Αλέξανδρο


Σύγχρονη αιδώς στις αρχαίες Αιγές


Βεργίνα: Απομακρύνουν τα σκουπίδια μετά από τέσσερα χρόνια

 

 

Ύποπτη πυρκαγιά σε σπίτι περιβαλλοντικού αγωνιστή στη Γκιώνα

Έκαψαν για δεύτερη φορά το σπίτι ακτιβιστή πολίτη, μέλους της πρωτοβουλίας κατοίκων για την διαφύλαξη της Γκίωνας, στην Καλοσκοπή Φωκίδος.

Την Κυριακή 29/03/2009 στις 4.00 τα χαράματα μια ομάδα τραμπούκων, μια επί πληρωμή συμμορία κατευθυνόμενη από τα συμφέροντα ποιών άραγε έβαλε φωτιά και έκαψε ολοσχερώς την οικία του Σ. Κ. Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα (μερικών μηνών) που στοχοποιείται ο άνθρωπος αυτός. Ένας εκ των πολιτών που μάχονται για την αφύπνισης της περιοχής για την ολοκληρωτική καταστροφή της Γκιόνας από τα μεταλλεία της ΕΛΜΙΝ.

...

Απόπειρα εμπρησμού είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του Σ.Κ πριν από 3 μόλις μήνες …

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το ΠΑΣΟΚ στην επιστροφή των μαρμάρων και όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι θα αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και η προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Παράλληλα, αξιολόγησαν  ως θετική τη μείωση του κόστους των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Aπό την Ελευθεροτυπία

Διαβάστε επίσης


Στις σημαντικές διαμάχες τα Μάρμαρα του Παρθενώνα


Την επιστροφή των Μαρμάρων ζήτησε από το Μουσείο Ακρόπολης ο Κάρολος Παπούλιας

 

Ξανανοίγει το Θιβέτ για τους τουρίστες

Ξανανοίγει το Θιβέτ για τους τουρίστες μετά από πλήρη αποκλεισμό ενός μηνός για να προληφθούν αντικινεζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Aπό το Έθνος

Προηγούμενο άρθρο


Μνήμη και θρήνος στο Θιβέτ


 

ΥΠΕΞ: "δεν γνωρίζουμε για συνάντηση Ομπάμα- Βαρθολομαίου"

Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί τελικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στην Τουρκία. «Η κυβέρνηση εξαντλείται σε εσωκομματικά θέματα» λέει το ΠΑΣΟΚ. Το ενδεχόμενο της συνάντησης ξανασκέφτεται ο Λευκός Οίκος.

Από Τα Νέα

Ιερώνυμος: Σκληρή στάση για τα θρησκευτικά

Την πολιτική Χριστόδουλου στο μάθημα των Θρησκευτικών ακολουθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητώντας επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο να αποστείλει εγκύκλιο στα σχολεία περί της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος. Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος ζητά επιπλέον να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος και να διοριστούν επιπλέον θεολόγοι για τη διδασκαλία του.

Aπό Τα Νέα

Διαβάστε επίσης


«Υποχρεωτικά» πάλι τα Θρησκευτικά


Απαλλαγή χωρίς εξηγήσεις από τα Θρησκευτικά

 

Πού τρέχαν τ' άλογα στα Ισθμια;

Σε αναζήτηση του Ιπποδρόμου των Ισθμίων βρίσκεται η αρχαιολογική έρευνα. Ψάχνουν τον χώρο στον οποίο τελούνταν οι ιππικοί αγώνες προς τιμήν του θεού των ίππων, Ποσειδώνα, όπως ανακοινώθηκε στο Α' Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο της Κορίνθου (27-29 Μαρτίου).

Τα Ισθμια διεξάγονταν από τον 7ο αι. π.Χ. την άνοιξη κάθε δύο χρόνια και διαρκούσαν τρεις μέρες. Τον 6ο αι. π.Χ. οι Κορίνθιοι πρόσθεσαν γυμνικούς και ιππικούς αγώνες. Οι αγώνες συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής. Οι αθλητικοί αγώνες διεξάγονταν στον στίβο και οι μουσικοί στο θέατρο. Οι νικητές λάμβαναν αρχικά στεφάνι από πεύκο και από τις αρχές του 5ου αι. π.Χ. από αγριοσέλινο. Στους ρωμαϊκούς χρόνους και από τα δύο.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκτάσεις - φιλέτα θα γίνουν οικόπεδα

Οι ισχυρές πιέσεις για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, αλλά και για αποσαφήνιση των σχετικών διατάξεων, ώστε να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα συνθέτουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό: την οικοπεδοποίηση τεράστιων εκτάσεων - φιλέτων στην Περιφέρεια, αλλά και την προχειρότητα στην οικιστική και τουριστική επέκταση πόλεων και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου Χωροταξικού. Τα σημαντικότερα εργαλεία, οι δασικοί χάρτες, παραμένουν στα συρτάρια λόγω αλλαγών στη νομοθεσία.

Από την Καθημερινή

Διαβάστε επίσης

 

«Οι μισοί Ελληνες κερδίζουν από τα δάση που χάνονται»


Παράνομες χωματερές σε δάση-μπαρούτι!


Περίπου 5 δις ευρώ κόστισαν οι δασικές πυρκαγιές του 2007


«Ορφανά» 1,2 εκατ. στρέμματα γης

Τα μνημεία και η καπηλεία τους

Η ίδρυση οργανωμένων νεκροταφείων από την αρχή της Νεολιθικής Εποχής έχει ερμηνευτεί ως ένα είδος τίτλου ιδιοκτησίας του τόπου, όπου ορισμένες κοινωνίες μετά την εγκατάλειψη του πλάνητα βίου και το πέρασμά τους στην παραγωγική διαδικασία επέλεξαν να εγκατασταθούν μόνιμα. Συνέδεσαν δηλαδή τον τόπο αυτό με την ιστορία τους και οι θαμμένοι εκεί πρόγονοι το πιστοποιούσαν. Η έννοια της πατρίδας χάνει την υπόστασή της χωρίς τους τάφους των προγόνων. Γι’ αυτό και ο παιάνας που ήχησε πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας καλούσε τους Ελληνες να πολεμήσουν για να ελευθερώσουν, μεταξύ άλλων, και τους τάφους των προγόνων («θήκας τε προγόνων», Αισχύλου Πέρσαι 405).

Από την Καθημερινή

Διαβάστε επίσης


Διαδηλώνοντας στα μνημεία


 

Εσερναν τα πλοία για 8 χλμ.

Οκτώ χιλιόμετρα ήταν το συνολικό μήκος του αρχαίου Διόλκου, της ειδικής οδού από την οποία κατά την αρχαιότητα γινόταν η μεταφορά πλοίων από τον Κορινθιακό προς τον Σαρωνικό Κόλπο και αντίστροφα.

Aπό το Έθνος

Διαβάστε επίσης


H καταστροφή του αρχαίου Δίολκου συνεχίζεται


Συλλογή υπογραφών για το Δίολκο 


 

Ποιες μητροπόλεις αρνούνται να φορολογηθούν

Λάβαρα αντάρτικου έχουν υψώσει τριάντα δύο μητροπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες αρνούνται να καταβάλουν το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που κατέχουν. Οπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» από τις 80 μητροπόλεις που ποιμαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος, οι 31 δεν υπέβαλαν δηλώσεις, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις, καθώς ελάχιστες είναι αυτές που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία. Αν τώρα σε αυτές προστεθούν και οι μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και οι μητροπόλεις της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, τότε γίνεται σαφές ότι αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο ένα σημαντικό κομμάτι της Εκκλησίας που για πρώτη φορά αρχίζει να κρατά αποστάσεις και από τη ΝΔ.

Aπό Το Βήμα

Διαβάστε επίσης


Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας


 


Βάζει χέρι στο παγκάρι!


 

 

Σελίδες