Είστε εδώ

Ιανουάριος 2010

«Ερωτευμένοι» με την Ελλάδα δήλωσαν οι συντελεστές του «Πέρσι Τζάκσον»

«Συγκινητική εμπειρία» χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Κρις Κολόμπους την επίσκεψη στην Ακρόπολη. Το καστ και ο σκηνοθέτης βρέθηκαν στην Ελλάδα για την επίσημη παρουσίαση της ταινίας «Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: η Κλοπή της Αστραπής».

Από το news.in.gr

Η μπούρκα διχάζει τους Γάλλους

Οι Σοσιαλιστές αντιτίθενται στο μέτρο γιατί θεωρούν ότι πλήττεται το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης

Από Το Βήμα

Σχέδιο σωτηρίας για μεγάλα έργα

Η εξασφάλιση πόρων από τα κοινοτικά κονδύλια αποτελεί προτεραιότητα για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας

Aπό Το Βήμα

Ακυρες οι πωλήσεις των ακινήτων απ' το Βατοπέδι

Από τον Ιούνιο του 2009 η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με γνωμοδότηση χαρακτήριζε άκυρες όλες τις πράξεις με τις οποίες η Μονή Βατοπεδίου παραχώρησε τα επίμαχα ακίνητα που πήρε από τις ανταλλαγές.Με την ίδια απόφαση χαρακτήριζε «αυθαίρετη» την κατοχή τους από τρίτους και παρότρυνε ευθέως το Δημόσιο να επιχειρήσει την ανάκτηση των ακινήτων με την έκδοση σχετικών πρωτοκόλλων.

Aπό την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Κινδυνεύουν οι κίονες της αρχαίας Πέλλας

Κινδυνεύουν να καταστραφούν οι ύψους 2,5 μέτρων κίονες του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας. Επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή τους με αντίγραφα και η συντήρησή τους, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα. Άμεση είναι η ανάγκη να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, τονίζουν οι αρχαιολόγοι.

Από την Ελευθεροτυπία

Να κατεδαφιστεί το παλιό Μουσείο Ακρόπολης

Πρόσωπο εμβληματικό για την ιστορία της αναστήλωσης των αρχαίων μνημείων της χώρας μας. Επιστήμονας «παλιάς κοπής» με συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία πολλών γενεών, ο ομ. καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ Χαράλαμπος Μπούρας, ο αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Από την Ελευθεροτυπία

Νέο Δ.Σ. στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την πρόεδρο και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού. Η Αννα Καφέτση παραμένει στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας και προέδρου του Συμβουλίου, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι: Μιχάλης Σταθόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών (αντιπρόεδρος) Βικτώρια Ευθυμιάδου, δικηγόρος, Νικόλαος Καλογεράς, αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Νίκη Λοϊζίδη, ιστορικός Τέχνης, καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών, Τάσος Κ. Μπίρης, αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Χρόνης Μπότσογλου, ζωγράφος, ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σοφία Στάικου, διοικητικό επιχειρηματικό στέλεχος, εκπρόσωπος του Εικαστικού Επιμελητηρίου.

Από την Αυγή

Μια τονωτική ένεση για τους εκδότες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παζάρι Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε από τις 15 ώς τις 24 Ιανουαρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του διοργανωτή Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Γιώργος Ψύχαλος, τα περίπου 160.000 βιβλία που πωλήθηκαν φέτος έφεραν πάνω από 500.000 ευρώ έσοδα στους εκδότες που έλαβαν μέρος. Ακόμα βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η απογραφή αλλά με βάση τα παραπάνω πρώτα στοιχεία το Παζάρι πρόσφερε μια τονωτική ένεση στους εκδότες, στην ιδιαίτερα δυσχερή ατμόσφαιρα της οικονομικής κρίσης που ακουμπά και το χώρο του βιβλίου.

Aπό την Αυγή

Μπορεί και στην Ελλάδα οι ναοί να υποδεχθούν την τέχνη;

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι θα παρακολουθήσετε μια συναυλία στην εκκλησία της γειτονιάς σας; Ή ότι το παρεκκλήσι της περιοχής σας θα μετατραπεί σε παιδικό σταθμό, ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών ή πολιτιστικό χώρο; Οι περισσότεροι θα απαντήσετε αρνητικά.

Για πολλούς ανθρώπους ίσως και η διατύπωση αυτού του θεωρητικού ερωτήματος να είναι ενοχλητική. Την ίδια στιγμή, όμως, εκατοντάδες ναοί σε ολόκληρη τη χώρα είναι εγκαταλελειμμένοι ή υπολειτουργούν. Ενα τεράστιο και πολύτιμο κτιριακό απόθεμα, συχνά σε εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές, μένει ουσιαστικά έξω από τη ζωή της πόλης, μιας πόλης που διψάει για κοινωφελείς χώρους.

 

 

Από την Καθημερινή

Αριστοκράτες για μια ημέρα

Φορώντας κοστούμια του 19ου αιώνα εκατοντάδες Ρώσοι έτοιμοι να περάσουν αρκετές ώρες στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου αναβιώνοντας έθιμα μιας άλλης εποχής, υποδυόμενοι έστω και για μια ημέρα τους αριστοκράτες.

Από το Έθνος

Σελίδες