Είστε εδώ

Ιούνιος 2012

Τι έγιναν τα χρήματα που έδωσε ο λαός για το «τάμα»;

Αναφερθήκαμε πάλι πρόσφατα στην απαράδεκτη απόφαση της Ι. Συνόδου να πραγματοποιήσει σε καιρούς οικονομικής εξαθλίωσης το «Τάμα του Γένους», δηλαδή την ανέγερση ναού προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού. Εν τω μεταξύ, κι άλλοι έγραψαν για το θέμα. Καυτηριάζουν την προχειρότητα, το επικερδές του πράγματος και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που πίσω του κρύβονται, αλλά και πληροφορούν ότι το Τάμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί(!),ξαναήλθε στην επιφάνεια επί Χούντας του 1967, περίοδο κατά την οποία έγινε και ...έρανος και συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια από το υστέρημα του φτωχού λαού και ξαναεπανέρχεται σήμερα από μια Ι. Σύνοδο που αδυνατεί να παρακολουθήσει με υπευθυνότητα τα γεγονότα!

Διαβάστε περισσότερα...

Ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ γιὰ Βρετανοὺς ἑπτάχρονους μαθητές

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις προτεινόμενες για διδασκαλία γλώσσες για τους Βρετανούς μαθητές ήδη από την ηλικία των 7 ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014. Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση. Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και η ευρέως ομιλούμενη, κινέζικη διάλεκτος, mandarin.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις Έλληνες ηθοποιοί συνελήφθησαν μετά από μήνυση για προσβολή των Θείων...

Συγκεκριμένα, οι τρεις ηθοποιοί συμμετέχουν σε παράσταση του θεάτρου Χυτήριο και συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας. Η παράσταση με τίτλο Corpus Cristi είχε καταγγελθεί από την Ιερά Σύνοδο, γιατί παρουσιάζει τον Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο λαός κρίση και η Εκκλησία χτίζει

Η Εκκλησία δείχνει να μην πτοείται από την οικονομική κρίση, καθώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε μέχρι το 2021 να αναγείρει καθεδρικό ναό δίχως να έχει ο τόπος και το κόστος. Για να ενισχύσει την άποψή της, υποστηρίζει ότι και σε άλλες χριστιανικές χώρες, εν μέσω δοκιμασιών, έχουν ανεγερθεί τέτοιου είδους κτίρια. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, το εν λόγω συγκρότημα είναι εις εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους για την παλιγγενεσία, αλλά και για να ικανοποιήσει τις πνευματικές ανάγκες του τόπου ειδικά αυτή την περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ισπανία εξετάζει τη φορολόγηση της Καθολικής Εκκλησίας

Το Βατικανό μάλλον θα συγχυστεί στο άκουσμα της προοπτικής, όμως, η Ισπανία, εξαιτίας της κρίσης, εξετάζει σοβαρά την φορολόγηση της περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τρεις διαφορετικούς νόμους, ανάμεσά τους και μία συμφωνία του 1979 με το Βατικανό, η Καθολική Εκκλησία στην Ισπανία παίρνει φοροαπαλλαγή. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα και οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός. Όμως, επειδή η περιουσία της εκεί Καθολικής εκκλησίας είναι τεράστια, με τα χρόνια οι επικριτές της που ζητούσαν να μην απαλλάσσεται από φόρους όλο και πλήθαιναν.

Διαβάστε περισσότερα...

Ὁ Πειραιῶς Σεραφεὶμ θέλει νὰ ξεχνᾷ ὅτι τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος μεγαλούργησε χωρὶς τὸν Χριστιανισμό!

Τόν ἀποκαλοῦν μέ πολλά ὀνόματα, φιλικό ἤ ἔντιμο χωρισμό δέν ἔχει σημασία. Μέ αὐτόν τόν τρόπο λένε ὅτι τό κράτος θά εἶναι ἀνεξίθρησκο ἤ οὐδέτερο πρός τήν θρησκεία καί αὐτό θά εἶναι δῆθεν καλύτερο γιά τήν κοινωνία. Τεχνητός ὅμως χωρισμός τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητας στήν κοινωνική της διάσταση καί λειτουργία μπορεῖ νά εἶναι ἀπό νομοθετικῆς πλευρᾶς δυνατός, θά ἀποτελεῖ ὅμως κατ’ οὐσίαν κατασκευή ἑνός ἀνθρωπίνου τέρατος, ἑνός κοινωνικοῦ θηρίου. Οἱ κοινωνίες δέν ὀργανώνονται μόνο μέ νόμους ἤ συντάγματα, ὀργανώνονται καί μέ ἐξωνομικούς κανόνες πού ἀπό πλευρᾶς ἀξίας καί πρακτικοῦ κοινωνικοῦ ἀποτελέσματος εἶναι οἱ σημαντικότεροι. Ἡ Ἑλληνική κοινωνία εἶναι ὀργανωμένη μέ τέτοιους νομικούς κανόνες, πού εἶναι οἱ χριστιανικοί κανόνες καί ἑπομένως εἶναι ἔγκλημα ἡ πολιτική βούληση τῶν ἀνωτέρω κομμάτων πού θέλει νά ὁδηγήσει σέ θρησκευτικό ἀποχρωματισμό τήν ἑλληνική κοινωνία στό ὄνομα τῆς δῆθεν προόδου, γιατί στήν ἑλληνική κοινωνία οἱ θεσμοί συλλειτουργοῦν ἐπειδή συλλειτουργοῦν οἱ ἀνθρώπινες προσωπικότητες. Βέβαια στίς κοινωνίες ὑπάρχουν πολίτες μέ θρησκευτική συνείδηση καί πολίτες χωρίς αὐτήν ἀλλά αὐτό ἀποτελεῖ ἐπιλογή καί ἀνάγεται σέ ἀτομικό δικαίωμα προστατευόμενο συνταγματικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Αμβρόσιος: Η κυρία Αρβελέρ τα βλέπει όλα κόκκινα

Δριμύτατη κριτική στην καθηγήτρια Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ άσκησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος  μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα με αφορφή τις τοποθετήσεις της ελληνίδας ακαδημαικού  σχετικά με την  Εκκλησία. Ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί την κ.Αρβελέρ πως έχει δαλτωνισμό και γι αυτό δεν μπορεί να διακρίνει μερικά χρώματα και τα βλέπει όλα κόκκινα.

Διαβάστε περισσότερα...