Είστε εδώ

Μάρτιος 2013

Εξωδικαστική συμφωνία για Αμερικανό καρδινάλιο κατηγορούμενο για συγκάλυψη παιδεραστίας

Ο τέως καθολικός αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, Καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι, η αρχιεπισκοπή και ένας ακόμα πρώην ιερέας συμφώνησαν να καταβάλουν σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων ως μέρος συμβιβασμού για τέσσερις αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που εκκρεμούν σε βάρος τους, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι των θυμάτων. Ο καρδινάλιος, που αποσύρθηκε το 2011 από την αρχιεπισκοπή και βρίσκεται τώρα στη Ρώμη για την εκλογή του νέου Πάπα, κατηγορείται ότι κάλυψε τον (πρώην, εν τω μεταξύ) ιερέα που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο Μαχόνι κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι βοήθησε έναν παιδεραστή ιερέα, τον Μάικλ Μπέικερ, να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας, στέλνοντάς τον σε ένα εκκλησιαστικό κέντρο για «θεραπεία». Στη συνέχεια, επανατοποθέτησε τον ιερέα στην αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες.

Πηγή 

Το μνημείο του Στόουνχεντζ «ξεκίνησε ως νεκροταφείο»

Περίπου μισή χιλιετία πριν ξεκινήσει η κατασκευή του Στόουνχεντζ όπως το γνωρίζουμε σήμερα, ο χώρος του διάσημου νεολιθικού μνημείου χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο, δείχνει έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από δέκα βρετανικά πανεπιστήμια. Το ίδιο το μονολιθικό μνημείο κατασκευάστηκε αργότερα για τελετές που γιόρταζαν το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Οι αναλύσεις σε αποτεφρωμένα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στην περιοχή υποδεικνύουν ότι, γύρω στο 3000 π.Χ., ένας κύκλος από λίθους είχε στηθεί στο σημείο σημαδεύοντας τη θέση ενός νεκροταφείου.

Πηγή 

Ολλανδία: Σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς καταγγέλλουν χιλιάδες κοπέλες

Χιλιάδες νεαρές κοπέλες στην Ολλανδία υπέστησαν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση στα χέρια στελεχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την χρονική περίοδο από το 1945 και έως το 2010, ανακοίνωσε σήμερα μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή. Περίπου το 40% των κοριτσιών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης αυτής δήλωσαν ότι βιάστηκαν από ιερείς ή διακόνους, σημειώνεται.

Πηγή 

"Μόνο αγία δεν ήταν" η Μητέρα Τερέζα

Μόνο αγία δεν ήταν η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας σύμφωνα με καναδική έρευνα που μιλά για έναν "μύθο" που στήθηκε από τα ΜΜΕ, με την πραγματικότητα να περιέχει: σκληρότητα, δογματισμό και κακοδιαχείριση κονδυλίων. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μοναχή ήταν γενναιόδωρη στις προσευχές της αλλά φειδωλή στο να δίνει από τα εκατομμύρια που διέθετε στα ιδρύματα της στους φτωχούς, τα βάσανα των οποίων μάλλον "εξυμνούσε" παρά θεράπευε, θεωρώντας τα "όμορφα".

Πηγή

«Ο διωγμός των Πρώτων Χριστιανών είναι μύθος!»

Σε λίγες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα βιβλία της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει πλείστες συζητήσεις και διαμάχες στον αγγλοσαξωνικό και όχι μόνο ακαδημαϊκό κόσμο. Τίτλος του: Ο μύθος των διωγμών: Πώς οι Πρωτοχριστιανοί επινόησαν την ιστορία των μαρτύρων.

Συγγραφέας της ιστορικής μελέτης είναι η ακαδημαϊκός Καντίντα Μος, καθηγήτρια της Καινής Διαθήκης και της ιστορίας των πρωτοχριστιανικών χρόνων στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, η οποία υποστηρίζει ότι οι αφηγήσεις για τις δοκιμασίες των χριστιανών μαρτύρων, την εύρεση καταφυγίου στις κατακόμβες, τις μυστικές συναντήσεις τους και τη ρίψη τους στις αρένες με τα λιοντάρια, απόρροια της άρνησής τους να προδώσουν την πίστη τους, είναι όλες ψευδείς, αποκύημα της φαντασίας, επινοήματα με σκοπό την κυριαρχία στη συνείδηση της ανθρωπότητας.

Πηγή