Είστε εδώ

Αύγουστος 2013

Ἡ Τιμαριωτικὴ Θεοκρατία εἶναι πλέον Ἐπίσημος Θεσμός στὴν Ἑλλάδα!

Μὲ τὴν Ἐκκλησία νὰ διεκδικῇ τὸ 99% τῆς ἐπικρατείας τοῦ Ἑλλαδικοῦ Κράτους...

Αποκλειστικός σκοπός της ΕΑΕΑΠ Α.Ε. θα είναι η αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων, επί των οποίων η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διατηρεί δικαιώματα κυριότητας ή ασκεί τη διοίκηση και τη διαχείριση η ίδια ή νομικά πρόσωπα και φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της. Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα περιέλευσης στην εταιρεία και άλλων ακινήτων επί των οποίων ασκούν τη διοίκηση και διαχείριση και άλλα νομικά πρόσωπα (Μητροπόλεις, Μονές, Αποστολική Διακονία κ.ά.). Δηλαδή στην ΕΑΕΑΠ Α.Ε. περιέρχεται το σύνολο των ακινήτων που ο ευρύτερος χώρος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέχει ή θεωρεί ότι κατέχει ανάλογα δικαιώματα.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ποιοί εἶναι οἱ γραφικοί;

Αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος τῶν ἀντιδωδεκαθεϊστῶν, προτάσεις πλήρους νοήματος...

• Σόρι, στη χώρα της ανεξιθρησκίας, δεν μπορεί να είναι δόγμα ο δωδεκαθεϊσμός ή ο αθεϊσμός. Μην τρελαθούμε και κάνουμε μόδα το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια… Υπάρχουν και άλλες αξίες σε τούτο τον τόπο που γέννησε δημοκρατία, ελευθερία, φιλοσοφία… 

Πηγή

Ξαναζεσταμένο, χαλασμένο φαγητό...

Ἕνα ἄρθρο γεμάτο μισὲς ἀλήθειες. Κανένας ἐθνικὸς δὲν αὐτοαποκαλεῖται εἰδωλολάτρης, οὔτε ὀνομάζει τὶς τελετές του εἰδωλατρικές. Ἀποσιωπεῖ ὅτι ὁ ἀναφερόμενος Νορβηγὸς μουσικός -κεντρικὴ μορφὴ μιᾶς μουσικῆς τάσεως- ἦταν μέλος κομμουνιστικῆς νεολαίας καὶ θαυμαστὴς τοῦ Στάλιν καὶ τοῦ Πὸλ Πότ.

Ἡ τακτικὴ τῶν πάσης φύσεως μονοθεϊστῶν εἶναι: "Ἐλάτε μὲ τὰ σκουλαρίκια σας πρῶτα καὶ θὰ σᾶς περάσουμε τὸν χαλκὰ στὴν μύτη!". Δὲν ἐνδιαφέρονται πῶς θὰ εἰσέλθει κάποιος, ἀλλὰ πῶς θὰ τὸν προσαρμόσουν.

Τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἡ ἀπάντησι στὰ ἀναμασήματα εἶναι ἐδῶ.

Κάποιος ἀπὸ τὸ Κράτος τῶν ἀνικάνων...

Ἡ χώρα δὲν βλάπτεται ὅταν Πρόεδροι τῆς Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοὶ καὶ ἄλλοι ἐκλεγμένοι - ὅπως τέλος πάντων ἐκλέχθησαν - προσκυνοῦν τοὺς θεοκράτες καὶ τοὺς φιλοῦν τὰ χέρια. Βλάπτεται μόνον ἀπὸ ἑλληνικὲς τελετές, τὶς ὁποῖες βεβαίως δὲν τελοῦν κανενὸς τύπου ψυχοπαίδων τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ. 

Σε δηλώσεις του (Σκάι) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σημείωσε ότι από την πληροφόρηση που είχε έως εκείνη την ώρα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, «στελέχη που πιθανότατα ανήκαν στη Χρυσή Αυγή επιχείρησαν να οργανώσουν τελετή στον ιερό χώρο των Δελφών».
Πρόσθεσε δε τα εξής: «Μάλιστα εκφράστηκαν υπόνοιες - και αυτό δεν μπορώ να το ξέρω - ότι η τελετή είχε και κάποιο στοιχείο δωδεκαθεϊστικού περιεχομένου, κάτι τέτοιο περίεργο, και ορθώς η Ελληνική Αστυνομία εμπόδισε κάτι τέτοιο. Καμία τέτοια άδεια δεν είχε ληφθεί και εν πάση περιπτώσει τέτοιες εκδηλώσεις σε χώρους στους οποίους είναι εστιασμένο και το παγκόσμιο ενδιαφέρον - γιατί οι Δελφοί είναι ένας χώρος παγκοσμίου ενδιαφέροντος - νομίζω ότι μπορεί να βλάψουν την εικόνα της χώρας, πέραν του ότι είναι και παράνομο».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ναός της Αφροδίτης: Ο Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης

Ένα παράξενο μυστικό, ένα μοναδικό μνημείο, κρύβεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών.

Πίσω από τις λαμαρίνες στην βορειοανατολική πλευρά της πλατείας υπάρχει ένας μοναδικός θησαυρός, που ήταν καλά κρυμμένος για αιώνες.

Ο μοναδικής ομορφιάς Ναός της θεάς Αφροδίτης που είχε στηθεί στην πλατεία των Ιερών, δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών. Ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Μία παρατεταμένη ξηρασία ενδεχομένως αφάνισε τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό

Η ανάλυση των ιζημάτων σε μια σειρά από λίμνες έξω από τη Λάρνακα της Κύπρου δείχνει ότι μια απότομη και παρατεταμένη κλιματική αλλαγή μπορεί να ήταν η αιτία της μυστηριώδους κατάρρευσης των πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, πριν από 3.200 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι διαφωνούν εδώ και χρόνια για τα αίτια της κατάρρευσης του Μυκηναϊκού πολιτισμού, των Χετταίων και άλλων λαών της περιοχής, ένα συμβάν που έχει βαφτιστεί «κρίση της Ύστερης Εποχής του Χαλκού».

«Πριν από την κρίση της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, η Ανατολική Μεσόγειος φιλοξενούσε μερικούς από τους πιο προηγμένους πολιτισμούς του κόσμου» επισημαίνουν οι συγγραφείς της νέας μελέτης.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ

Ανοιχτό το ανακαινισμένο μουσείο Ηρακλείου

Σταδιακά αποκαλύπτονται για το κοινό οι σπουδαίες συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το οποίο είχε κλείσει για επισκευές το 2006. Πριν από ένα χρόνο άνοιξε μία μόνον αίθουσα για τη βασική συλλογή και σήμερα ανοίγει ολόκληρος όροφος με τη μόνιμη συλλογή των αρχαιοτήτων των γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από διάφορα μέρη της Κρήτης, με κορυφαία τα μινωικά ευρήματα.

Ελευθεροτυπία