Είστε εδώ

Σεπτέμβριος 2013

Κάποιος ὑπουργὸς τῆς χρεωκοπημένης Γραικικῆς Ῥωμανίας!

Λόγῳ ἐνδοκαθεστωτικῆς διενέξεως, βρῆκε κάποιος γραφικὸς ἀνώτατος ὑπάλληλος τριῶν ξένων ὀργανισμῶν τὴν εὐκαιρία νὰ ὑπηρετήσῃ τοὺς ἐπιχωρίους ποιμένες του.

Εἶπε:

«Συνονθύλευμα νεοναζιστικών, φασιστικών, παγανιστικών και λούμπεν στοιχείων του υποκόσμου»

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Κίμβικες γιὰ τὴν Ἑλλάδα, σπάταλοι γιὰ τὴν Ῥωμανία!

Δεν τον πτόησε ούτε ένας πυροβολισμός που έπεσε εναντίον του, από αγνώστους, το 1980 στο γραφείο του στη Νεμέα. Η σφαίρα πέρασε δίπλα του χωρίς να τον χτυπήσει. Οι δράστες ήταν πιθανότατα κάτοικοι της περιοχής που είχαν ενοχληθεί από τις ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ο Στέφανος Μίλερ, ένας από τους διαπρεπέστερους ξένους αρχαιολόγους που αφιέρωσε 40 χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα, υπογράφει μια ανοικτή επιστολή, σε τόνους δραματικούς, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το ελληνικό κράτος. Προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας λόγω έλλειψης φυλάκων, καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ευρημάτων (το περιστατικό με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη είναι ενδεικτικό για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό σε αυτόν τον τομέα).

Αν σφραγιστεί ο χώρος, πέφτουν τίτλοι τέλους στο προσωπικό του όραμα. Δεν ήταν άλλο από την υποδειγματική ανάδειξη της αρχαιολογικής περιοχής, ανασκαφική και μουσειολογική, για την οποία εργάστηκε εντατικά, αδιάκοπα και σε χαμηλούς τόνους από τη δεκαετία του ’70.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Urbi et Orbi καὶ οἱ Ἱσπανοὶ Κονκισταδόρες μὲ τὶς φυλετικὲς Κάστες!

Οἱ Ἕλληνες δὲν κυνηγοῦσαν τοὺς ἐχθρούς τους μέχρις ἑνός, ὅταν ἔπαυαν νὰ ἀποτελοῦν ἀπειλή. Οἱ Ἕλληνες πειθαρχοῦσαν στοὺς θεσμοὺς καὶ στὶς παραδόσεις καὶ στοὺς νόμους, τοὺς ὁποίους εἶχαν θεσπίσει οἱ ἴδιοι ἐλεύθερα. Τοὐλάχιστον οἱ Εὐρωπαῖοι Ἐθνικοὶ εἶχαν τὶς ἴδιες ἀντιλήψεις. Οἱ Ἰσπανοὶ Κονκισταδόρες ἦταν Χριστιανοὶ καὶ μετὰ τὴν συστηματικὴ σφαγή τῶν αὐτοχθόνων πληθυσμῶν δημιούργησαν στὴν Λατινικὴ Ἀμερικὴ σύστημα καστῶν (ἱσπανικὴ λέξι) μὲ βάσι τὴν φυλή καὶ ὁ Ναζισμὸς δὲν ἤθελε τίποτα διαφορετικὸ γιὰ τὴν Οἰκουμένη ἀπὸ τὸ νὰ τὴν ἐπαναφέρει στὸν ζοφερὸ Μεσαίωνα τῶν Κονκισταδόρων, τῶν Φυλετικῶν Καστῶν, τῶν Σταυροφόρων καὶ τῆς Ἱερᾶς Ἐξετάσεως.

Ἀκολουθεῖ ἀπόκομμα ἄρθρου ἐφημερίδος:

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο μητροπολίτης αναφέρει πως ο «παγανισμός στηρίζει και «εξαγιάζει» τη βία, την απόλυτη πειθαρχία και ανελευθερία και τροφοδοτείται με την ιδεοληψία της επιβολής». Συνεπώς, συνεχίζει, «όλο το ιδεολόγημα του κομματικού σχηματισμού Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αντιστρατεύεται urbi et orbi το χριστιανικό Ευαγγελικό μήνυμα της αποδοχής της ετερότητος, της ελευθερίας του προσώπου, της καταλλαγής και συγχωρητικότητος, της αρνήσεως της βίας και της εξουσίας, της κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως των προσώπων».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.