Είστε εδώ

Οκτώβριος 2013

Χριστιανοὶ καὶ Ἰσλάμ τὶς ἴδιες ἠθικὲς ἀξίες

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνεχάρη σήμερα τον Πρόεδρο της Κεντρική Πνευματικής Διεύθυνσης Μουσουλμάνων Ρωσίας ανώτατο μουφτή Ταλγκάτ Τατζουντίν για τη 225η επέτειο αυτής της οργάνωσης και εξέφρασε προθυμία για συνεργασία με τις μουσουλμανικές κοινότητες στο έργο της διαφύλαξης στην κοινωνία των ηθικών αξιών.
Διαβάστε ὁλόκληρο τὸ κείμενο ἐδῶ.
Ἀπὸ τὸ πάνω κείμενο φαίνεται τὸ διπλὸ παιγνίδι τῶν Ἐξουσιαστῶν. Θέλουν τοὺς Μουσουλμάνους φτωχούς καὶ  περιθωριοποιημένους γιὰ νὰ παραμένουν φανατικοί, ὥστε νὰ τοὺς ἔχουν σὰν ἀνάχωμα στὴν περαιτέρω κοινωνικὴ φιλελευθεροποίησι τῆς Εὐρώπης καὶ παράλληλα νὰ δημιουργοῦν φαινόμενα διπολισμοῦ, ὥστε νὰ ἔχουμε σύνταξι ἀτόμων ἀδιάφορων θρησκευτικῶς μὲ τὸν Χριστιανισμό.

Μόνος στόχος ἡ σπίλωσι τῆς Ἑλληνικῆς Ἐθνικῆς Θρησκείας

Στὴν παρακάτω ταινία στὴν στιγμὴ 10:35, ἕνας δημοσιογράφος διαφημίζων βιβλίο συναδέλφου του, παρουσιάζει τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία ὡς στοιχεῖο τοῦ Ναζισμοῦ χωρὶς νὰ τοῦ ἔρχεται στὸν νοῦ ἄλλο στοιχεῖο.

Γιὰ τὴν ταινία πατήστε

target="_blank">ἐδῶ

.

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ

Βεβαίως οἱ πατριδοκάπηλοι θὰ σπεύσουν νὰ τὸν δικαιολογήσουν, τὸν συνεχιστὴ τοῦ Σχολαρίου:

«Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Η γύρη μας απάντησε: Γιατί εξαφανίστηκαν οι ανθρώπινοι πολιτισμοί

"Μέσα σε μια μικρή περίοδο ολόκληρος ο κόσμος της Εποχής του Χαλκού κατέρρευσε" εξηγεί ο Israel Finkelstein, αρχαιολόγος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Τελ Αβίβ, επικεφαλής της μελέτης. "Η Αυτοκρατορία των Χετταίων, η Αίγυπτος των Φαραώ, ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός, το βασίλειο που ανθούσε τότε στο νησί της Κύπρου, οι σπουδαίες εμπορικές πόλεις των ακτών της σημερινής Συρίας, η Κανάα όλες εξαφανίστηκαν", προσθέτει.

Γιατί λοιπόν εξαφανίστηκαν αυτοί οι ανθρώπινοι πολιτισμοί;

Η γύρη... μίλησε: ήταν η ξηρασία ή μάλλον μια σειρά από περιόδους ξηρασίας 150 ετών περίπου που ξεκίνησε το 1.250 π.Χ. Οι κόκκοι της γύρης είναι το "δακτυλικό αποτύπωμα των φυτών". Είναι μοναδικοί ως προς τις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανασκευάσουν όχι μόνον τη βλάστηση παλαιότερων εποχών αλλά και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Διαβάστε ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Yπογραφή γονέων για απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Στο περιθώριο της συζήτησης που προκλήθηκε προ μηνός για το μάθημα των Θρησκευτικών και το αν θα έπρεπε να επικρατήσει η θρησκειολογική προσέγγιση, όπως υποστήριξαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, ή η ομολογιακή (κατηχητική), η οποία ισχύει σήμερα, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου απαλλαγής από το μάθημα για τα παιδιά όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία στις 19/9, οποιοσδήποτε μαθητής μπορεί να πάρει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, αρκεί να δηλώσει ότι τη ζητεί για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και καταθέσει την αίτηση κατά την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, με επικυρωμένη υπογραφή και των δύο γονέων.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Πέρα ἀπὸ τὰ ὅρια τῆς γελοιότητος!

Οἱ ἡγέτες τοῦ Κόσμου, αὐτὴν τὴν στιγμή οἱ διάφοροι χρηματοπιστωτικοὶ ὀργανισμοί, δὲν θέλουν νὰ ὁρίζωνται οἱ ἔννοιες μὲ σαφήνεια, ὥστε νὰ τὶς χρησιμοποιοῦν κατὰ τὸ περιστασιακό τους συμφέρον. Ἀπὸ τὴν ἄλλη δὲν θέλουν τὴν γενικὴ Παιδεία, ὥστε νὰ μὴν ἀναλάβουν οἱ ὐπήκοοι τέτοιες πρωτοβουλίες.

Παράδειγμα ὁ Ῥατσισμός. Ἀποτέλεσμα τῆς Ἐπικρατούσας Κοσμοαντιλήψεως, ἡ ὁποία δὲν μπορεῖ νὰ ἀνεχθῇ τὴν πολλαπλότητα καὶ τὴν διαφορετικότητα, ἔχει καταστρέψει ἐκατομμύρια ζωές. Ἀγαθὲς προθέσεις ἀνακατεύονται μὲ τὴν ὑποκρισία καὶ τὴν ὑστεροβουλία, ὥστε νὰ ἐπικρατῇ σύγχυσι ὡς πρὸς τὰ μέτρα περιορισμοῦ, ἀφοῦ οἱ ἄρχοντες δὲν θέλουν τὴν ἀλλαγὴ Κοσμοθεάσεως.

Ἀκολουθεῖ τμῆμα τοῦ ἄρθροῦ:

Μια διαφορετική οπτική, που κάνει πολλούς να νιώθουν άβολα, φέρνουν στην επιφάνεια διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την υπόθεση της μικρής "ξανθιάς γαλανομάτας" Μαρίας. "Ο ρατσισμός είναι αυτός που την έσωσε", γραφεί το thedailybeast.
Όπως γράφει "η ελληνική αστυνομία έψαξε το σπίτι της οικογένειας για μια άσχετη ποινική υπόθεση και βρήκε τη Μαρία με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, λιποβαρή , άπλυτη, και όλα έδειχναν ότι δεν μπορούσε να είναι παιδί τσιγγάνων (ας σημειωθεί, και πάλι : ήταν πολύ ξανθιά ) κάτι που ενεργοποίησε αμέσως την έρευνά τους".

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει ως μαγείρισσα...

Ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει ως μαγείρισσα, για να στέλνει χρήματα στα τρία της παιδιά στην Ουκρανία. Αντ’ αυτού φυλακίστηκε σε ένα δωμάτιο σε κάποιο χωριό της Ελλάδας και αφού βασανίστηκε για μέρες, αναγκάστηκε να εκδίδεται παρά την θέληση της.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει ο σωματέμπορος που την κρατούσε φυλακισμένη, την έδεσε σε ένα καλοριφέρ και την κρατούσε χωρίς φαγητό και νερό, ενώ την βίασε για να την «τιμωρήσει».

Στο δικαστήριο που έγινε όλο το χωριό βρέθηκε εκεί, για να υπερασπιστεί όχι την ίδια, αλλά τον… σωματέμπορο που την εξέδιδε!

Όλες οι γυναίκες του χωριού, αλλά και ο ιερέας (!), ένας δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού και αρκετοί ακόμα –μερικοί από τους οποίους ήταν πελάτες της- κατέθεσαν υπέρ του έντιμου συμπολίτη τους!!!

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἐδῶ γελᾶνε τὰ τσιμέντα!

«Μία αναθεώρηση των σχέσεών μας με την Πολιτεία απαιτεί προηγουμένως να έχουμε νοικοκυρέψει τα οικονομικά μας. Η σημερινή κατάσταση είναι δεινή. Τα χρέη και η παρούσα οικονομική κατάσταση μας έχουν γονατίσει» είπε στους Μητροπολίτες για να πει με νόημα: «Βλέπετε τι αντιμετωπίζουμε με τη στενότητα των διορισμών νέων κληρικών» αγγίζοντας την «καρδιά» του μεγαλύτερου προβλήματος της Εκκλησίας σήμερα, η οποία ειδικά στις επαρχιακές Μητροπόλεις, αδυνατεί να διορίσει νέους Κληρικούς.

Ανεξάρτητα από το αν προχωρήσει ή όχι η ριζική αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται αποφασισμένος να προωθήσει σημαντικές ανακατατάξεις στον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας, στις συνοδικές επιτροπές και σε άλλους τομείς.

Ὁλόκληρο ἄρθρο ἐδῶ.

Γιὰ τὰ οἰκονομικὰ τῆς Χριστιανικῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας ἐδῶ.

Φυσικὰ καὶ ὁ Διαχωρισμὸς Ἐκκλησίας-Κράτους δὲν ἀνήκει κἂν στὸ ἰδεολογικὸ πλαίσιο τοῦ Χριστιανισμοῦ. Θὰ γίνει ἀποδεκτὸς μόνον ὅταν δὲν γίνεται ἀλλιῶς καὶ αὐτὸ δὲν συμβαίνει στὴν Ἑλλαδικὴ Θεοκρατία.

Γιατί δῆθεν ἀνακινεῖται τὸ θέμα; Γιά νὰ μὴν ἀνακινηθῇ κανονικά, ἀπὸ τοὺς συνήθεις ἀνακινητές; Γνωρίζουν τὴν ἀνικανότητα τῶν Νεοελλήνων νὰ διαβάσουν ἕνα ὁλόκληρο κείμενο καὶ νὰ τὸ κατανοήσουν. Ἰσως καὶ νὰ παίζῃ μὲ τοὺς ἀντιπάλους του, ἀφοῦ ἔχει ἐξασφαλίσει τὴν ὑποστήριξι ὅλου τοῦ πολιτικοῦ φάσματος καὶ αἰσθάνεται παντοδύναμος.

"Εφεύρημα των Ρωμαίων" ο Ιησούς Χριστός

Ο Ιησούς δεν ήταν ιστορικό πρόσωπο αλλά "προπαγάνδα" των ρωμαίων κατακτητών που ζητούσαν έναν μύθο για να αποτρέψουν τις εξεγέρσεις μεταξύ των Εβραίων, υποστηρίζει ο αμερικανός ερευνητής Τζόζεφ Άτγουιλ. 

Ο Άτγουιλ αναφέρει πως παρατήρησε ότι η ζωή του Ιησού, όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη, έχει εκπληκτικές ομοιότητες με αυτή ενός ρωμαίου αυτοκράτορα και προσθέτει πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η βιογραφία του Ιησού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιγράφει άλλες ιστορίες, αλλά κυρίως αυτή ενός συγκεκριμένου Καίσαρα.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Πρότυπα Ἀρετῆς, συμμαχῆστε ἄφοβα!

Τελείως ἄχρηστη ἡ ὁποιαδήποτε συμμαχία μὲ τὴν Ἐκκλησία. Στὰ καλὰ εἶναι ἄχρηστη καὶ στὰ ἄσχημα πετᾷ τὴν πρώτη πέτρα. Ἀς τὸ δοῦν ὅλοι αὐτὸ στὸ παρακάτω ἄρθρο.

Από τη «Γλυκιά ελπίδα», όπως αποκαλούσε τη Χρυσή Αυγή ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στο «πολυδιάστατο μόρφωμα που διαβρώνει την κοινωνία». Από «αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά», στα οποία αναφερόταν ο μητροπολίτης Πωγωνιανής Ανδρέας, στην «οργάνωση με το κακόγουστο και εγκληματικό προσωπείο».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.