Είστε εδώ

Νοέμβριος 2013

...πιστεύει στο Δωδεκάθεο...

Ἐκστομίστηκε σὲ ...σκυλοκαβγὰ ὡς κατηγορία. Βεβαίως τὸ παιδάκι παριστάνει τὸν ὑπερέλληνα καὶ τὸν ὑπερπατριώτη καὶ στὴν Ἑλλάδα Ἕλληνας εἶναι ὅποιος μισεῖ τοὺς πραγματικοὺς Ἔλληνες.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Μητροπολίτης ὠθεῖ σὲ ἀντικοινωνικὴ συμπεριφορά!

Με αφορμή την ομολογία της πίστεως για την οποία μαρτύρησε η τιμώμενη Αγία της Εκκλησίας ο κ. Κύριλλος κάλεσε τους πιστούς να εφαρμόζουν στην πράξη όσα προβλέπει η πίστη«Να μιλάτε όταν βρίζουν την Εκκλησία, να μην αφήνετε να εξευτελίζουν το έργο της» τόνισε για να συμπληρώσει «Χρόνια τώρα έχουμε ιδεολογικό πόλεμο...» τόνισε ο κ. Κύριλλος συνεχίζοντας «Θέλουν να βγάλουν την Εκκλησία από το δημόσιο στοιχείο και να περάσει σε ιδιωτικό».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Βεβαίως τότε δὲν διχάζονται οἱ Ἕλληνες, ὅταν καλεῖται ἕνα τμῆμα τοῦ λαοῦ νὰ προπηλακίζει τοὺς συμπολῖτές του. Ἡ ἱστορία καὶ ἡ καθημερινότητα γέμει ἀπὸ παραδείγματα τὸ τί προβλέπει ἡ πίστι τους. Θὰ ἔχουμε τὴν κτηνωδία τῶν "πάνελ" σὲ καθημερινὴ βάσι.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απειλεί με αφορισμό βουλευτές

Η Εκκλησία, ως χώρα των μεταποιουμένων αμαρτωλών και ως ιατρείο παθών ψυχών και σωμάτων δεν στηλιτεύει τα ατυχή θύματα του βυθίου δράκοντος τα οποία περιθάλπει δια των ευχών της και των ιερών μυστηρίων της εφ’ όσον μετανοήσουν, αλλά την πολυποίκιλο τραγικότητα της ειδεχθούς αμαρτίας των», αναφέρει στην αρχή της ανακοινώσεώς του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενώ σε άλλο σημείο της, επισημαίνει:
«Ερωτώμεν, λοιπόν τους τολμητίες Βουλευτές και την Κυβέρνηση: Ποιοί είστε εσείς, οι εκπρόσωποι της νεωτερικότητας, που τολμούν και βάζουν τους εαυτούς των πάνω από τον Θεό και καταργούν το Ευαγγέλιο και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων; Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει την δημόσια αιδώ και την θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς, που αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά, που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται. Η «πρόοδος» της ανθρωπότητος πιστεύετε ότι συντελείται με τα παραπάνω γεγονότα;».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Πολλοὶ διατείνονται πολέμιοι τῆς Ἐκκλησίας ἀλλὰ καὶ καλοὶ Χριστιανοί, ἐπειδὴ ἀκολουθοῦν τὸ Εὐαγγέλιο -ποιὸ ἀπὸ τὰ τέσσερα δὲν μᾶς λένε. Οἱ Χριστιανοὶ τῆς Ἀνατολῆς καὶ Δύσεως ἀκολουθοῦν κάποιους τοὺς ὁποίους ὀνομάζουν Πατέρες καὶ ἀναλύουν τί λένε τὰ ἀλληλοσυγκρουόμενα χωρία. Οἰ Χριστιανοὶ τοῦ Βοῤῥᾶ ἀκολουθοῦν τὸ ἢ τὰ Εὐαγγέλια, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν βοήθησε ἰδιαίτερα ἐπειδὴ καὶ αὐτοὶ εἶναι τὸ ἴδιο μεσαιωνικοὶ καὶ φαίνεται ἰδίως στὶς Ἡνωμένες Πολιτεῖες τῆς Ἀμερικῆς. Ἡ ὅποια ἀνεκτικότητα καὶ μετριότητα ὀφείλεται ἀκόμη στὴν κληρονομιὰ τῆς Γαλλικῆς Ἐπαναστάσεως καὶ τοῦ Διαφωτισμοῦ.

Οἱ θέσεις τοῦ συγκεκριμένου Μητροπολίτου εἶναι ἐνδεικτικὲς τὸ πῶς σκέπτονται οἱ Χριστιανοὶ Ἱεράρχες καὶ τί ἀποδέχονται οἱ ταγοὶ τοῦ Ἑλλαδικοῦ Κράτους γιὰ τὶς σχέσεις Ἐκκλησίας καὶ Κράτους καὶ τὸ ὅτι τὸ πραγματικὸ πολίτευμα τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἡ Θεοκρατία.

Τροπολογία-σκάνδαλο: Άβατο στα ταμεία της Εκκλησίας

Άβατο στα ταμεία εκκλησιών και μονών επιβάλλει η κυβέρνηση με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τροπολογία με την οποία ο υπουργός και μόνο θα αποφασίζει πλέον για το αν θα γίνονται "έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα" εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της "Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων".
Η τροπολογία εξαιρεί την εκκλησία στο σύνολό της από διαχειριστικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίοι στο εξής θα γίνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό. Έτσι, σταματούν οι όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την εκκλησία και τις μονές αφού απαιτείται πλέον κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Οἱ Θεοκράτες κυβερνοῦν καὶ ἀφήνουν τὰ διαδικαστικὰ θέματα στὶς τρεῖς ἐξουσίες.


Να βάλει «χέρι» στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί για άλλη μια φορά η Εκκλησία.

Η Ιεράς Σύνοδος απηύθηνε στο υπουργείο Παιδείας αίτημα συμμετοχής εκπροσώπους της στην Επιτροπή Σύνταξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Να βάλει «χέρι» στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί για άλλη μια φορά η Εκκλησία.

Όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την Πέμπτη, θα κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Τις προηγούμενες φορές η Εκκλησία είχε βάλει στο στόχαστρό της, όπως υπενθυμίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», όχι μόνο το βιβλίο των Θρησκευτικών αλλά και αυτά της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2010 μερίδα μητροπολιτών που είχαν συμμετάσχει στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα σχολικά βιβλία, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση με ορισμένους ιεράρχες να εντοπίζουν αυτό το στοιχείο ως αιτία της ηθικής και πνευματικής κρίσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συγχαρεί το υπουργείο Παιδείας επειδή αντιμετώπισε σοβάρα το θέμα των Θρησκευτικών λέγοντας πως «το περιεχόμενό του μαθήματος δεν απώλεσε το θρησκευτικό του χαρακτήρα».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Αρχαιολογικός χώρος η νησίδα Στρογγυλή

Η νησίδα Στρογγυλή, η οποία βρίσκεται κοντά στο Καστελόριζο, κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Διάσπαρτες αρχαιότητες

Σημαντικό ρόλο, για την θετική απόφαση του ΚΑΣ, έπαιξαν οι αρχαιότητες που υπάρχουν διάσπαρτες στη μικρή της επιφάνεια, με πιο σημαντικές τα κατάλοιπα ενός οχυρωματικού πύργου της ελληνιστικής εποχής, που έχει επίσης εξωτερικό περίβολο και σύστημα δεξαμενών. Ο ορθογώνιος πύργος - φρυκτωρία ανήκει, όπως και οι πύργοι στο Καστελόριζο και στη νησίδα Ρω, στο σύστημα των οχυρών που είχαν κατασκευάσει οι Ρόδιοι για τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Εντός ζώνης απόλυτης προστασίας ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα

Το «πράσινο φως» στον καθορισμό ζωνών απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α) στον αρχαιολογικό χώρο της Βουλιαγμένης, που οριοθετήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα με ΦΕΚ, έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Πρόκειται για περιοχές ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας, όπως ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, καθώς και άλλα μνημεία, κάποια από τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστήρ Παλλάς».
Συγκεκριμένα, την απόλυτη προστασία της πολιτείας αποκτούν - εκτός από τον δωρικό ναό που χτίστηκε τον 6ο αι. π.Χ. σε ιδανική θέση ώστε να είναι ορατός και από τους δύο κόλπους (δυτικό και ανατολικό) - τα παρακείμενα μνημεία του Βωμού της Αρτέμιδος, της αρχαίας δεξαμενής και της Ιερατικής Οικίας, όπου διέμεναν οι ιερείς του περίφημου ιερού. Με Ζώνες Α προστασίας περιβάλλονται, επίσης, οι θέσεις με τα κατάλοιπα των οικισμών της πρωτοελλαδικής και της ελληνιστικής εποχής, που εντοπίστηκαν στο ύψωμα νοτιανατολικά του Λαιμού, καθώς και ο λεγόμενος βορειοδυτικός πύργος, στον λόφο του ορφανοτροφείου.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης

Το σωματείο «Διάζωμα» πραγματοποίησε σήμερα παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, η οποία ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ύστερα από έναν χρόνο εντατικών ερευνών και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το «Διάζωμα» ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη και τη διαβίβασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο την ενέκρινε μετ’ επαίνων, στις 15 Οκτωβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης και την αναβίωση του αρχέγονου ρόλου του ως τόπου συνάντησης και φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημείο

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα στην Ελλάδα, το οποίο ο αρχαίος έλληνας ιστορικός και περιηγητής Παυσανίας χαρακτηρίζει ως «το θέατρον, λίθου λευκού, θέας άξιον». Παρά το γεγονός ότι το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης υπέστη σοβαρές φθορές από τις επιδρομές ξένων φυλών κατά την αρχαιότητα και τις κακότεχνες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο κατά τον 19ο αιώνα, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημείο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσονται τα Μέγαρα

Σε αρχαιολογικό χώρο, έκτασης περίπου 40.000 στρεμμάτων, κηρύσσονται τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή τους, έπειτα από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Το ΚΑΣ έλαβε υπόψη του όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως παρουσιάστηκαν λεπτομερώς μέσα από την πρόταση της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κηρύξεις παλιών και νέων θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως τα δύο λιμάνια της αρχαίας πόλης, οι Παγές στον Κορινθιακό και η Νισαία, σημερινή Πάχη, στον Σαρωνικό Κόλπο.

...

Ξεχωριστό μνημείο

Η Κρήνη του Θεαγένους, που ανακαλύφθηκε στην πόλη των Μεγάρων και αποδίδεται στον περίφημο μεγαρίτη αρχιτέκτονα Ευπαλίνο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα κτίσματα υδροδότησης του 5ου αι. π.Χ.. Το ξεχωριστό μνημείο καθώς και τα πολυάριθμα τεχνικά υδρευτικά έργα που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, ίσως, εξηγούν γιατί η πόλη «δεν έμεινε ποτέ χωρίς νερό», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο Συμβούλιο.
Οι δύο λόφοι της πόλης, όπου βρίσκονταν οι ακροπόλεις της Αλκάθου και της Καρίας, βρίθουν από αρχαίο δομικό υλικό, εντοιχισμένο συχνά σε ναούς της υστεροβυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, ενώ στον λόφο της Καρίας σώζεται το λαξευμένο στον βράχο σπήλαιο Μουρμούνη, που ήταν ιερό της θεάς Δήμητρας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Βεβαίως δὲν γινόταν νὰ λείψῃ καὶ ἡ γελοιότητα τῆς ἐξισώσεως Ἀκροπόλεων μὲ δομικὸ ὐλικὸ γιὰ χριστιανικοὺς ναούς. Κατά τ'ἄλλα τὴν Ὑστεροβυζαντινὴ Περίοδο ἢ ἀλλιῶς ἐπὶ Παλαιολόγων εἴχαμε στροφὴ πρὸς τὴν ἀρχαιότητα. Οἱ καταπιεσμένοι κατὰ τ'ἄλλα χριστιανοὶ συνέχιζαν νὰ καταστρέφουν τὰ Ἑλληνικὰ Μνημεῖα γιὰ νὰ φτιάχνουν τοὺς ναούς τους κατὰ τὴν Ὀθωμανικὴ ἢ Μεταβυζαντινὴ Περίοδο.

Ἡ λεγομένη στροφὴ πρὸς τὴν Ἀρχαιότητα ἢ πρὸς τὴν Πραγματικὴ Ἑλλάδα ἦταν ἡ ἀδυναμία τῆς Ρωμανικῆς Διοικήσεως καὶ τῆς Ἐκκλησίας νὰ καταπιέσῃ τοὺς Ἕλληνες τὸ ἴδιο ἀποτελεσματικά, ὅπως παλαιότερα.


Ὁ Τρόπος τῆς Παγκόσμιας Κακίας!

Πιστεύει κάποιος ὅτι θὰ ἐπιλυθεῖ τὸ ὄντως σοβαρὸ πρόβλημα μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο;

Λύθηκε ἔτσι τὸ πρόβλημα τῶν ναρκωτικῶν, μὲ τὸ ὁποῖο ἡ πορνεία εἶναι πολλὲς φορὲς ἀλληλένδετη; Μάλιστα αὐτοὶ ποὺ ζητοῦν ἀποποινικοποίησι τῆς χρήσεως ναρκωτικῶν, θέλουν ποινικοποίησι τῆς συνευρέσεως!

Βεβαίως ὑπάρχει τὸ ἰδανικὸ τῆς Σπάρτης! Στὴν ὁποία παρ'ὅλες τὶς διαστρεβλώσεις ἡ Ἀφροδίτη καὶ ὁ Ἔρως ἦταν θεοὶ καὶ ὄχι κακοὶ δαίμονες! Μία ἐποχή, ὅπου δὲν μισοῦσαν αὐτὴν τὴν ζωὴ καὶ οὔτε ἔψαχναν Μεσσίες, οὔτε αὐτοχριζόντουσαν τέτοιοι.

Τὰ ταξίδια πρὸς τὴν Ταϋλάνδη γιὰ παράδειγμα θὰ ποινικοποιηθοῦν, ὅπως κάνει τὸ Ἰράν;

Προφανῶς οἱ ζάμπλουτοι ὅπως ὁ Σόρος, ὁ Μέρντοχ καὶ ἄλλοι λιγότερο γνωστοί, ἐξαιροῦνται ὅταν παντρεύονται γυναῖκες μισὸν αἰῶνα νεώτερες, ἀφοῦ τοὺς ἐρωτεύονται γιὰ τὴν ἀγαθότητα τοῦ χαρακτῆρός τους.

Ἀφορμὴ στάθηκε ἡ παρακάτω εἰδησι, τμῆμα τῆς ὁποίας παρατίθεται παρακάτω, ἐν ᾧ ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Αδίκημα θα θεωρείται στη Γαλλία η ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλες, αν εγκριθεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το σχετικό άρθρο ορίζει την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ και το διπλάσιο (3.000 ευρώ) εάν υποπέσει κάποιος ξανά στο ίδιο αδίκημα. Παράλληλα οι παραβάτες θα αναγκάζονται να παρακολουθήσουν σεμινάριο ευαισθητοποίησης, παρόμοιο με εκείνο για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που παρακολουθούν όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει αρκετές πιθανότητες να υπερψηφιστεί, περιέχει περισσότερα από 20 άρθρα, τα οποία αφορούν στην εξάρθρωση ξένων δικτύων εκμετάλλευσης γυναικών αλλά και στην παροχή βοήθειας προς ιερόδουλες που επιθυμούν να σταματήσουν το επάγγελμα.

Δεν τον έγραφαν «Δημήτρη» γιατί δεν άλλαξε θρησκεία...

Λευκωσία: Την άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Κερύνειας να τον αποδεχτεί ως «Δημήτρη» αντιμετώπισε Τουρκοκύπριος, ο οποίος ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε και προχώρησε σε ένορκο δήλωση αλλάζοντας το όνομα του από τουρκικό σε ελληνικό. Μάλιστα αιτία για την άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης να του εκδώσει το σχετικό πιστοποιητικό γεννήσεως ήταν το γεγονός ότι δεν είναι χριστιανός. Αποτέλεσμα ήταν ο Τουρκοκύπριος να καταφύγει στην Αρχή κατά των Διακρίσεων ζητώντας βοήθεια. Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Αρχής, ο Τουρκοκύπριος από το 2008 αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε «Δημήτρης Αλεξίου» και «στο πλαίσιο αυτό, έκανε σχετική ένορκο δήλωση και, όπως ανέφερε, από το 2009 όλα τα επίσημα έγγραφά του στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρουν το νέο του όνομα». Επίσης τον Αύγουστο του 2010 έκανε ένορκη δήλωση για αλλαγή του ονόματός του και ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου. 

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ὅσο μένουμε Ῥωμῃοί, δὲν θὰ δοῦμε προκοπή.

25 φορὲς τὴν περιουσία της ζητᾷ ὡς λύτρα ἡ Ἐκκλησία!

Αλλωστε ήταν σαφείς οι αιχμές του κ. Ιερώνυμου στην ομιλία του προς την ιεραρχία: «Επιτέλους, ας αναλογιστούμε τις μεγάλες ευθύνες μας στο θέμα της χρηστής διαχείρισης».

Ο δεύτερος στόχος είναι η λεπτομερής καταγραφή των οικονομικών της Εκκλησίας μέσα στην επόμενη τριετία. «Η θέση μας είναι δεινή» διαπίστωσε ο κ. Ιερώνυμος, έχοντας υπόψη ότι από το 2008 η Εκκλησία δεν λαμβάνει μέρισμα από τις μετοχές της στην Εθνική, ενώ δεν είναι πλέον εύκολες ούτε ιδιαίτερα αποδοτικές οι μισθώσεις των ακινήτων της. Ετσι, η καταγραφή αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει το ελλειμματικό ταμείο, αποτελώντας «όπλο» της Εκκλησίας στο ενδεχόμενο διακοπής της μισθοδοσίας από το Κράτος. Ως ύστατο μέτρο, η Εκκλησία δηλώνει ότι θα ζητήσει επιστροφή των ακινήτων που έχει προσφέρει στο Δημόσιο σε κρίσιμες στιγμές του ελληνικού κράτος, όπως σε ακτήμονες το 1922 και το 1952. Τα 90 αυτά χρόνια η Εκκλησία παραχώρησε στο κράτος το 96% της ακίνητης περιουσίας της.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Γιὰ τὴν τωρινὴ περιουσία της ἐδῶ.

Ἀφοῦ μέχρι τὸ 2012 ...παραχωροῦσε στὸ κράτος τὴν περιουσία της συνεχῶς, ἡ Ἐκκλησία θέλει νὰ πάρῃ 25πλάσια τὴν τωρινὴ περιουσία της.