Είστε εδώ

Δεκέμβριος 2013

Πάντως οὔτε Κρυπτοχριστιανοὶ εἶναι!

Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi'nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε τις έννοιες του «χάους» και της «σύγχυσης» που κατατρέχουν την τουρκική νεολαία και τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε διαστάσεις που καθορίζονται ως σοβαρές.

Ποιο είναι το σοβαρό της υπόθεσης;

Ότι οι νέοι Τούρκοι παρότι που «δηλώνουν άθεοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά όχι στον Αλλάχ των μουσουλμάνων». Και αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του λαού, που δεν καθορίζει τους εαυτούς τους ως ‘ισλαμιστές’.

Η έρευνα από το SEKAM για τη νεολαία της Τουρκίας έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Μία λύσι εἶναι αὐτή.

Πάντοτε ἦταν ὁμοφυλόφιλοι οἱ κληρικοί! Γιατί ἀποκαλύπτονται τώρα;

Αυτό που προβληματίζει, ιδιαίτερα τα ανώτερα κλιμάκια της Εκκλησίας, είναι ο λόγος ή οι λόγοι πίσω από αυτό το ξέσπασμα σκανδάλων με πρωταγωνιστές κληρικούς. Σχεδόν κάθε δυο με τρεις μέρες δημοσιοποιείται μια διαφορετική περίπτωση κληρικού «εν αμαρτίαις περιπεσόντος». Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή για οργανωμένο σχέδιο; Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η διαρροή αυτών των πληροφοριών είναι η αντίδραση συγκεκριμένων κύκλων που λειτουργούν εκδικητικά προς την Εκκλησία για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἡ γνωστὴ χριστιανικὴ ὑποκρισία. Πάντοτε ἦταν ὁμοφυλόφιλοι οἱ κληρικοί, γιατί ἀποκαλύπτονται τώρα;