Είστε εδώ

Νοέμβριος 2014

Ὀ φαιὸς καὶ ὁ ἐρυθρὸς φασισμὸς μπορεῖ νὰ ἡττήθηκαν, ἀλλὰ χυδαῖοι ὑπάρχουν πάντα!

Τέτοιες τακτικὲς ὁλοκληρωτικῶν καθεστώτων χρησιμοποιοῦν καὶ διάφοροι φανατικοὶ ἢ καὶ ἁπλῶς προβληματικοὶ τοῦ περιγύρου μας. Δυστυχῶς, πολλοὶ παίρνουν μόνοι τους τὴν πρωτοβουλία καὶ δροῦν παρομοίως γιὰ νὰ αἰσθανθοῦν σπουδαῖοι.

https://www.youtube.com/watch?v=_PARDb11CKo

http://ermionh.blogspot.co.uk/2014/11/blog-post_15.html

http://ermionh.blogspot.co.uk/2014/11/zersetzung.html

Νέος ασύλητος τάφος στη Βεργίνα

Νέα, εντυπωσιακά ευρήματα συνεχίζει να φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από τα σπλάχνα της μακεδονικής γης. Πρόκειται για έναν, ασύλητο, τάφο που βρέθηκε στην Βεργίνα. Στον τάφο, ο οποίος φέρεται να ανήκε σε άνδρα που πέθανε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκαν αρκετά ταφικά δώρα, που αποτελούν σημαντικά ευρήματα.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφών, Αγγελική Κοτταρίδη ανήρτησε στο Facebook δύο φωτογραφίες από ένα σκεύος συμποσίου στο οποίο ανακάτευαν τον οίνο με νερό, που βρέθηκε, τονίζοντας τη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του αγγείου, που αναδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο της μακεδονικής μεταλλουργίας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Συμβούλιο για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση», δήλωσε ο Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ενόψει του σχετικού επιστημονικού συμβουλίου που θα διοργανωθεί στο νησί των Ιπποτών την άνοιξη του 2015. Το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας θα εξετασθεί κατά τη διάρκεια επιστημονικού συμβουλίου που θα λάβει χώρα στο νησί την άνοιξη του 2015, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. 
«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος.
«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Νέα ευρήματα της Μυκηναϊκής Εποχής στην Αλικαρνασσό

Νέα ευρήματα, που χρονολογούνται στη Μυκηναϊκή Εποχή, αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Η διευθύντρια του μουσείου, Εμέλ Οζκάν, δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι ανακαλύφθηκαν 49 αρχαία αντικείμενα και πλέον το μουσείο φιλοξενεί 248 αντικείμενα της Μυκηναϊκής εποχής.

«Οι αμφορείς και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές αποδεικνύουν ότι η περιοχή της νεκρόπολης ανήκει στην πρώιμη εποχή του Χαλκού και ότι η εγκατάσταση είναι από τις αρχαιότερες στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας» τόνισε η Οζκάν.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Σκελετός βρέθηκε στην Αμφίπολη

Συνεχίστηκαν οι εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.

-Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.

-Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και  γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου . Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.

-Εντός και  εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.

Διαβάστε περισσότερα...

Συμβούλιο για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

Το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας θα εξετασθεί κατά τη διάρκεια επιστημονικού συμβουλίου που θα λάβει χώρα στο νησί την άνοιξη του 2015, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Καὶ μερτικὸ ἀπὸ τὸ ΕΝΦΙΑ τοῦ ἁπλοῦ λαοῦ θέλουν τελικά;

Μητροπολίτης Χαλκίδας: Τα ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος όχι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ

«Τα φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα πρέπει να ενισχύονται από το Κράτος Πρόνοιας και όχι να επιβαρύνονται με φόρους ενοικίων και ΕΝΦΙΑ» τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο «Αγορείτικο Βήμα» ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

... το "βάρος" αυτής της θεάρεστης δραστηριότητος, όπως και η λειτουργία των Ιδρυμάτων, είναι μεγάλο.
Θεωρώ ότι πρέπει τα φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος Πρόνοιας και όχι να επιβαρύνονται με φόρους ενοικίων και ΕΝΦΙΑ, αφού τα όποια έσοδα προκύπτουν από την αξιοποίηση της περιουσίας των διατίθενται για την βελτίωση των όρων διαβιώσεως των τροφίμων τους και μόνον. Όταν, μάλιστα, και κατά την ομολογία του Κράτους, η Ἐκκλησία έχει αναλάβει όλο το προνοιακό έργο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Τὰ ἐπιπρόσθετα στὰ τόσα χρήματα ποὺ θέλουν γιὰ τὸ μονοπώλιο τῆς φιλανθρωπίας- ἀπαγορεύεται στοὺς ἄλλους ἠ φιλανθρωπία ποὺ δὲν ἐλέγχεται ἀπὸ τὴν χριστιανικὴ Ἐκκλησία- μόνον ἀπὸ τὰ ἐπιπρόσθετα φορολογικὰ μέτρα μποροῦν νὰ προέλθουν. Ἠ Ἐκκλησία πάντα ἔπαιρνε ἐπιδοτήσεις ἀπὸ τὴν Ε.Ε, τὸ Κράτος, τοὺς ἁπλοὺς πολῖτες σὲ χρῆμα, εἴδη καὶ ἐργασία. Βεβαίως τὸ τί ὁμολογοῦν τὰ μέλη τοῦ ποιμνίου, τὰ ὁποῖα στελεχώνουν τὸ Κράτος δὲν ἔχει ἀξία. (σημ. ἀναρτ.)