Είστε εδώ

Ιανουάριος 2015

Ὢ τρακόσιοι! σηκωθῆτε καὶ ξανάλθετε σ᾿ ἐμᾶς· τὰ παιδιά σας θέλ᾿ ἰδῆτε πόσο μοιάζουνε μ᾿ ἐσᾶς.

Ζευς Σωτηρ και Νίκη! Για Στερεά Ελλάδα η Ελληνική ΕΘΝΙΚΗ Θρησκεία έχει ΗΔΗ συμπληρώσει τον απαιτούμενο από τον νόμο 4301/2014 αριθμό ατόμων) Όσοι από Αθήνα δεν πρόλαβαν αλλά δεν θέλουν και να μείνουν έξω από αυτή την ιστορική ενέργεια, με την οποία η Ελληνική ΕΘΝΙΚΗ Θρησκεία αποκτά νομική προσωπικότητα μετά από 16 αιώνες παρανομίας, μπορούν να συμμετάσχουν/υπογράψουν την επόμενη Ημέρα Κρόνου (Σάββατο) 31 Ιανουαρίου, ώρα 20.00 επ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος.

Ὁλόκληρη ἡ εἴδησις ἐδῶ.

Εἶστε τυχεροί, ἐπειδὴ καταταργήθηκε ἡ δουλεία, ἀλλιῶς...

Το λόφο Καστά στην Μεσολακκιά φαίνεται να διεκδικεί η εκκλησία και συγκεκριμένα μονή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο λόφος είναι τμήμα έκτασης της μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και ανήκει στο μετόχι Μαρμαρίου, που ξεκινάει από τον Στρυμωνικό κόλπο και περιλαμβάνει τους οικισμούς της Αμφίπολης, της Μεσολακκιάς, της Παλαιοκώμης και τις εκτάσεις γύρω από αυτούς.
Η Μονή φαίνεται να ισχυρίζεται ότι διαθέτει βυζαντινό χρυσόβουλο του Μανουήλ Β΄ του Παλαιολόγου, ενώ οι εκπρόσωποι της Μονής δηλώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Charlie Hebdomadaire

Ἡ μόνη σοβαρὴ ἀντίδρασις δὲν θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν μονοθεϊστῶν.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ «CHARLIE» ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ;

Ὁ Πάπας προσπαθεῖ νὰ παρουσιάσῃ ἕνα σύγχρονο προοδευτικὸ πρόσωπο, ἀλλὰ στὸ βασικότατο σημεῖο...

Πάπας: Υπάρχουν όρια στην ελευθερία του λόγου

Συνήθως λένε, ὅτι τέτοια ἄρθρα θέτουν καίρια ἐρωτήματα. Παρ'ὅλη τὴν προσπάθεια τὰ ἐρωτήματα δὲν ἀπαντῶνται, γιατί ἀπουσιάζει ἡ θέλησις

Ο φανατισμός, το Charlie Hebdo και ο Μάης ’68

Καὶ ἄλλο ἕνα ἄρθρο, ἀδυνατοῦν νὰ μιλήσῃ οὐσιαστικά.

Ο φανατισμός δεν έχει θρησκεία. Αρκεί μόνο να είσαι ηλίθιος

Ποιό εἶναι τὸ προκεκλημένον πρόβλημα ἀπὸ τὶς δύο συγκεκριμένες θρησκείες;

Τί εἶναι καὶ τί δὲν εἶναι παράδοσις

Οἱ ἄνθρωποι ἔχουν ἔμφυτη τὴν τάσιν καὶ τὴν ἀνάγκη νὰ ἔχουν μία ταυτότητα. Ποιά εἶναι ἡ φυσικὴ ταυτότητα;

Ἡ μόνη δυνατὴ ταυτότητα

Γιατί δὲν θέλουν νὰ ἀπεικονίζεται ὁ Μωάμεθ

Και όμως, δεν απαγορευόταν πάντα η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ

Οἱ Μουσουλμάνοι ὅμως τί κατάλαβαν;

Αυστραλία: Διαδήλωση κατά του περιοδικού Charlie Hebdo

Ἐὰν ὁ Χριστιανισμὸς καὶ Ἰσλαμισμὸς ἐδύναντο νὰ ὐπάρξουν ὠς ταυτότητες γιὰ τοὺς περισσοτέρους, λόγῳ ὁμοιότητος δὲν θὰ ὐπῆρχε κανένα πρόβλημα. Ὁ κάθε μονοθεϊστὴς ἔχει δύο ταυτότητες, μία φυσικὴ καὶ μία τεχνητὴ καὶ σχεδὸν κανένας δὲν ἔχει ἐπίγνωσιν τοῦ γεγονότος. Ἀκολούθως σχεδὸν κανὲνας δὲν καταλαβαίνει τί πρέπει νὰ γίνῃ.

Ἡ προλεταριοποίησις δὲν συμφέρει κανέναν, οἱ ἰδεολογίες σας ἀπέτυχαν!

Έναν 24χρονο Γερμανό συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές στο Ντίνσλακεν της βορειοδυτικής Γερμανίας, τον οποίο θεωρούν μέλος της τζιχαντιστικής ISIS. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται σχέση με την εμπρηστική επίθεση στην Hamburger Morgenpost τα ξημερώματα της Κυριακής, στην έρευνα για την οποία έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άλλα άτομα. Ο 24χρονος Νιλς Ντ., γερμανός υπήκοος, συνελήφθη στο Ντίνσλακεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) και πιστεύεται ότι είχε πολεμήσει με τους τζιχαντιστές στη Συρία για περίπου έναν χρόνο πριν επιστρέψει στη Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Τὸ βλέπετε τὸ πρόβλημα ἢ ἀκόμη;

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν τη νύχτα προς Κυριακή τα γραφεία της Hamburger Morgenpost στο Αμβούργο, με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής να προλαβαίνει την εκδήλωση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς. Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι ακόμη γνωστό, με την αστυνομία να περιορίζεται στο ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άτομα. Ωστόσο, το γεγονός ότι η εφημερίδα είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά το μακελειό στο Παρίσι προκαλεί ανησυχίες.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἄνθιμος, Ἀμβρόσιος καὶ Σεραφεὶμ σὲ ἰσλαμικὴ ἔκδοσιν

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη την Τετάρτη στο Παρίσι», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε ποιος πραγματικά είναι πίσω από τέτοιες προβοκάτσιες κατά του Ισλάμ, οι οποίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος είναι ότι ο κ. Ολάντ ψάχνει τρόπο να ανακάμψει δημοσκοπικά, αφού βρίσκεται κάτω από το 20%, καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία».

Σχετικά με τα σκίτσα που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, κατά του Ισλάμ, τόνισε ότι «δεν θεωρώ πως στα πλαίσια του ελεύθερου λόγου και της ελευθεροτυπίας πρέπει να προσβάλλονται με τέτοιο τρόπο τα σύμβολα μιας θρησκείας, αφού κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἕνα ἄλλο ἐδῶ.

Ανακαλύφθηκε ιερό αφιερωμένο στη χθόνια θεότητα «Ειλείθυια»

Τα αποτελέσματα της ανασκαφής, είναι εντυπωσιακά και άκρως ενδιαφέροντα, όχι μόνο ως προς την δομή του κτιρίου αλλά και ως προς τα ευρήματα, τα οποία αποκάλυψαν και την «ταυτότητα» του ιερού. «Το κτήριο ιδρύθηκε στα τέλη του 5ου - αρχές του 4ου αιώνα π.Χ, ενώ παρουσιάζει διαδοχική χρήση τουλάχιστον από τη γεωμετρική έως και την ύστερη ρωμαϊκή εποχή. αποκαλύφθηκε βωμός και δυο τράπεζες προσφορών και πληθώρα λατρευτικών αναθημάτων, ποικίλων ειδών και υλών. Τα περισσότερα είναι χάλκινα και πολλά κάτοπτρα, δυο από τα οποία φέρουν επιγραφές που αποδεικνύουν πως το ιερό, ήταν αφιερωμένο στην χθόνια γυναικεία θεότητα και προστάτιδα του τοκετού Ειλειθυια», εξηγεί η κα Χατζή.

Δεδομένου του γεγονότος, ότι ο Κρόνιος Λόφος συγκεντρώνει πλήθος δοξασιών και μύθων για την Ολυμπία - που έχουν ιστορικό υπόβαθρο - είναι προφανές, και το οποίο πολλάκις έχει επισημανθεί από αρχαιολόγους και δη την Έφορο Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Γεωργία Χατζή - Σπηλιοπούλου, ότι η ιερή Άλτη και ο περιβάλλον χώρος της έχουν πολλά και εντυπωσιακά ακόμα να αποκαλύψουν!

Ὀλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ!

Πρωτοχρονιὰ εἴχαμε, ὄχι Πρωταπριλιά!

Στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο κήρυγμα του την Κυριακή (04/01).
"Είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία. Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.