Είστε εδώ

Φεβρουάριος 2015

Ποιούς ἔχουν ὠς πρότυπο;

Τὸ πρότυπο τῶν Τζιχαντιστῶν Ἅγιος Νικόλαος

Ὁ ἅγιος Νικόλαος ἐπὶ τὸ ἔργον. Ἠ παράνοια τότε καὶ τώρα...

Το βίντεο δείχνει άνδρες να καταστρέφουν αγάλματα στη Μοσούλη με βαριοπούλες ή τρυπάνια, λέγοντας ότι πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας.

Κάποια από τα αντικείμενα χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ανάμεσά τους φαίνεται πως βρίσκεται και ένας φτερωτός ταύρος -πρόκειται για μορφή μιας ασσυριακής θεότητας-, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα π.Χ.

Οι αρχαιότητες προέρχονταν από Μουσείο στη Μοσούλη -αρχαία Νινευή-, η οποία κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Μουσείου στο πρακτορείο Reuters.

«Ο προφήτης μάς διέταξε να ξεφορτωθούμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι σύντροφοί του έκαναν το ίδιο όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον» λέει άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ντροπή και Αίσχος! Σκουπιδότοπος ο ναός της θεάς Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτο από σκουπίδια, κάτω από σακιά και πανιά και περικυκλωμένο από συρματοπλέγματα, βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο μνημείο, ένας ασύλληπτης ομορφιάς ναός αφιερωμένος στη Θεά Αφροδίτη.

Ένα μνημείο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής σημασίας που όμως είναι πλήρως παραμελημένο, χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη για την ανάδειξή του.

Ένας θησαυρός βρίσκεται ανάμεσα στις ψηλές πολυκατοικίες της πλατείας Αντιγονιδών.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει τι υπάρχει εκεί, το πιο πιθανό είναι ότι θα υποθέσει πως απλά πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες στο σημείο.

Μία μικρή ταμπέλα είναι το μόνο σημάδι που δείχνει πως πρόκειται για αρχαιολογικό μνημείο.

Ο Ναός της θεάς Αφροδίτης που είχε στηθεί στην πλατεία των Ιερών, δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών είναι ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. π.Χ. που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἂς μὴν παραβρεθοῦν ποτὲ ξανὰ σὲ Ἐκκλησία!

»Κυριακή σήμερα, πού λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό που συμβαίνει με σας τους επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά – μετά τη Λειτουργία, στη Δοξολογία μόνο. Δεν είναι η Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφερλή λαό. Η Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας».

Στις παρατηρήσεις αυτές αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και, μετά από προτροπή της, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους επισήμους. 

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας παρέστησαν στο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες. Στη διάρκεια της τελετής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Κοπεγχάγη: Επίθεση με νεκρό σε εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου

Ένοπλοι γάζωσαν το χώρο στον οποίο γινόταν εκδήλωση στην Κοπεγχάγη με θέμα την ελευθερία του λόγου σε σχέση με τη θρησκεία, στην οποία ήταν παρών και ο σκιτσογράφος της Jyllands Posten που είχε προκαλέσει σάλο με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι δράστες έχουν διαφύγει και αναζητούνται. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο ενός 40χρονου που παρακολουθούσε την εκδήλωση και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Μέχρι τώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για δύο ενόπλους. Οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο γάλλος πρέσβης.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἀναμένουμε...

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης άνοιξε και θέμα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας είπε ότι τα πρώτα βήματα μπορούν να γίνουν σύντομα υποστήριξε όμως ότι η όλη πορεία «είναι μακριά και δύσκολη».

«Εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε «πρέπει να εκλογικεύονται αυτοί οι ρόλοι. Βήματα προς την κατεύθυνση ανεξαρτησίας κράτους- εκκλησίας μπορούν να γίνουν σύντομα».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ἡ βάσις τῆς Ἀκροδεξιᾶς ἰδεολογίας!

Στο ανοιχτά αντικομμουνιστικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό πρόγραμμά του το ONR λέει ότι βασίζεται στο «χριστιανικό δόγμα, με στόχο να εξαλείψει την ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εισήγαγε ο Διαφωτισμός, ο οποίος έγινε μια κοσμική θρησκεία οδηγώντας σε παράλογες απαιτήσεις, όπως τα δικαιώματα των μειονοτήτων». 

Ἀπὸ τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Πωλήθηκε ἡ Ἑλλάδα στὴν Ῥωσσία καὶ δὲν τὸ μάθαμε;

Καμία πολιτική δύναμη στην Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αγνοήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις αξίες που διατηρεί, δήλωσε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, σχολιάζοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει πολιτικό όρκο.

«Προσωπικά πιστεύω ότι σε μια χώρα με τόση ισχυρή ορθόδοξη παράδοση, η οποία διαμόρφωσε την ιστορία και την κοσμοθεωρία του λαού, δεν θα έχει μέλλον καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα αγνοήσει την Εκκλησία και τις πνευματικές αξίες που διατηρεί και που είναι πολύτιμες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Νομίζω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας ο ίδιος το καταλαβαίνει, ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις και τις πεποιθήσεις του. Περιμένετε και θα δείτε» είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η άρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από το θρησκευτικό όρκο σημαίνει ένα βήμα αποχριστιανισμού της Ευρώπης, ο πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ ανομοιογενή κοινότητα, οι κύκλοι της έχουν διαφορετική στάση απέναντι στον Χριστιανισμό και την Εκκλησία».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Εὐτυχῶς ἀρνεῖται, ἡ πρᾶξις ὅμως δὲν σβήνεται!

"O ορθόδοξος ιεράρχης έχει ένα συγκεκριμένο έργο στην εκκλησία. Δεν μπορεί να αναλάβει πολιτικές θέσεις", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε την παραπάνω δήλωση, ερωτηθείς από διάφορους δημοσιογράφους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Επιτύμβιες στήλες Ελλήνων ως δομικά υλικά - ("Ελλάδα" "2015")

Ανακοίνωση 297/02.02.2015

Αποτρόπαια είναι η εικόνα την οποία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός κλιμακίου μας που πέρασε από το χωριό Κοσκινά της νότιας Εύβοιας, όπου προ μόλις μιας δεκαετίας («2004») έχει κτισθεί, δίκην δημοτικού έργου μάλιστα, λιθόκτιστη κρήνη στην οποία έχουν ενσωματωθεί, ως... "διακοσμητικά" στοιχεία, αρχαίες καλά διατηρημένες επιτύμβιες στήλες. Μία εικόνα που αφήνει τον φυσιολογικό ή στοιχειωδώς έστω μορφωμένο άνθρωπο ενεό και αναρωτώμενο εάν αυτό που πρέπει τελικά να νοιώσει είναι θυμός για την ίδια την πράξη, ή οίκτος γα την άγνοια των ηθικών και φυσικών αυτουργών της.
Ασχέτως της επιλογής τους καθενός μας ωστόσο, εγείρονται κάποια σοβαρά ερωτήματα στο μέτρο που αφενός ζούμε σε ένα υποτίθεται συντεταγμένο κράτος που αυτο-ονομάζεται «Ελληνικό» και που αφετέρου δεν ζούμε στην εποχή της Βυζαντινοκρατίας ή της Τουρκοκρατίας, αλλά στον 21ο αιώνα της χρονολόγησης των χριστιανών.

Ὁλόκληρη ἡ ἀνακοίνωσις ἐδῶ.

Στὴν Ἰσλανδία Νέος Ἐθνικὸς Ναός!

Οι Ισλανδοί σύντομα θα μπορούν να λατρεύουν δημόσια τον Θωρ, τον Όντιν και την Φρίγκα σε ένα ναό που θα ξεκινήσει να χτίζεται αυτό το μήνα. Θα είναι ο πρώτος ναός του νησιού αφιερωμένος στους Σκανδιναβικούς θεούς από την εποχή των Βίκινγκς. Η λατρεία των θεών στην Σκανδιναβία έδωσε την θέση της στον Χριστιανισμό πριν περίπου 1000 χρόνια  αλλά μια νέα μορφή του Νορβηγικού παγανισμού έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στην Ισλανδία. 

Τα μέλη του  Ásatrúarfélagið έχουν τριπλασιαστεί στην Ισλανδία την τελευταία δεκαετία σε 2.400 μόνο τον περασμένο χρόνο σε ένα πληθυσμό που μετράει περίπου 330.000 κατοίκους της χώρας.   Ο ναός θα είναι κυκλικός και θα είναι θαμμένος στα 4 μέτρα ενός λόφου που θα έχει θέα την Ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ με έναν θόλο στην κορυφή για να μπαίνει μέσα το φως του ήλιου. 

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ποιοί εἶναι οἱ τρίτοι καὶ ποιοί εἶναι οἱ συμπατριῶτες;

Ασφαλείς πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδέονται με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, βολιδοσκοπούν εντατικά τις τελευταίες μέρες τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να τον πείσουν να αποδεχθεί πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι πρόσωπο ξεχωριστό, χαίρει γενικότερης εκτιμήσεως, πρόκειται για διακεκριμένο ιερωμένο, από τους οικουμενιστές της Ορθοδοξίας, που σύμφωνα με τους επιτελείς του κ. Τσίπρα θα προσδώσει ιδιαίτερο συμβολισμό στην Προεδρική εκλογή και βεβαίως θα ενώσει τη χώρα και θα λαμπρύνει με την παρουσία του το Προεδρικό Μέγαρo.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.