Είστε εδώ

Η ιστορικότητα του Σούπερμαν

Category: 

Μια προσέγγιση στην ιστορικότητα του Σούπερμαν. Φυσικά, οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα είναι τελείως συμπτωματική. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά για την ιστορικότητα ενός άλλου μυθικού χαρακτήρα.

Ας δούμε λοιπόν τα τεκμήρια της ιστορικότητας του….ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!!!

Υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς νεοεποχίτες (κυρίως οπαδοί του Μπάτμαν) που αρνούνται την ιστορικότητα του Σούπερμαν! Ας  δούμε λοιπόν τις ιστορικές μαρτυρίες που βεβαιώνουν ότι ο Σούπερμαν υπήρξε!!!

1) Το βεβαιώνουν τόσα άτομα, που τον είδαν να σώζει κόσμο απο διάφορα ατυχήματα.

2) Υπάρχει πλούσια αναφορά στα κόμικς της D.C. , που βεβαιώνει την ύπαρξή του.

3) Τόσο η Λάνα Λαγκ, οσο και η Λόις Λέιν είχαν μακροχρόνια σχέση μαζί του.

4) Υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Νέας Υόρκης το όνομα Κλαρκ Κεντ, όπως υπάρχει και στο δημοτολόγιο του Τέξας, όπου γεννήθηκε.

5) Οι επιστήμονες παρατήρησαν ένα άστρο, να καταστρέφεται και να γίνεται σούπερ νόβα. Δίχως αμφιβολία το άστρο αυτό ήταν ο Κρύπτον.

6) Έχουν βρεθεί μετεωρίτες με μεταλλικό υλικό, άρα οι επιστήμονες δεν μπορούν να αποκλείσουν την ύπαρξη κρυπτωνίτη.

7) Οι γραφές της D.C.  λένε ότι έζησε στη Μητρόπολη. Πράγματι, ακόμα και σήμερα, λεμε ότι η Νέα Υόρκη   είναι μια μεγάλη μητρόπολη.

8 ) Ο ίδιος ο Μπάτμαν, όπως και πληθώρα άλλων υπερηρώων, έχει συνεργαστεί μαζί  του.

9) Σε μια ταινία του, ο Σούπερμαν προκαλεί πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό. Πράγματι, οι συνομιλίες για αυτό το θεμα είναι σε καλο δρομο, ενω χάρη στον υπερήρωα αποσωβήθηκε και η κρίση των πυραύλων το 61.

10) Τόσος κόσμος διαβάζει τα βιβλία, βλέπει τις ταινίες, αγοράζει τα αναμνηστικά του, ακομη και τη στολη του. Tι κέρδος εχουν να πουν ψέματα; 'H  μήπως πλανώνται;

11) Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν αναφορές των ιστορικών της περιόδου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Yπάρχουν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όπως: "Ο Σούπερμαν από την Παρασκευή σε όλες τις αίθουσες κινηματογράφων", "Ο Σούπερμαν έβγαλε 2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο στο Λος Αντζελες" και άλλες σύγχρονες ιστορικές παραπομπές.

12) Ο ίδιος ο Σούπερμαν είχε πει, ότι οι άνθρωποι θα τον απορρίψουν και δεν θα τον θέλουν, αλλά θα τον ξαναθυμηθούν την ώρα της ανάγκης τους. 

13) Ακόμα και σήμερα λέμε "αυτό είναι ακατόρθωτο, μόνο ο Σούπερμαν μπορεί να το κάνει".

14) Ο Νίτσε είχε προφητεύσει τον ερχομό του Σούπερμαν (υπερανθρώπου) πολύ πριν τη γέννησή του. Μάλιστα, είχε προβλέψει και τον τόπο καταγωγής του, αφού είπε, ότι δεν θα είναι αρχικά φανερός (Κρύπτων).

15) Σε μια ελληνική ταινία της εποχής αναφέρονται οι σουπερμαντολίνες, φάρμακα που κάνουν κάποιον Σούπερμαν για λίγο.