Είστε εδώ

Καταγγελίες

Σάλος με την Gucci: «Εντυσε» με ρούχα της τα γλυπτά του Παρθενώνα

Στη γέννηση της θεάς Αθηνάς, ο Διόνυσος, με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί απολαμβάνει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό. Ο Κέκροπας ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορώντας γυναικεία αξεσουάρ και δίπλα η Καλλιρρόη με το iphone, παρακολουθούν τη φιλονικία του Ποσειδώνα με την Αθηνά για την πόλη Αθήνα.

Απάντηση σε άρθρο του defencenet για δήθεν "πόλεμο" έναντι των χριστιανών.

Το παρακάτω εστάλη στους υπευθύνους της σελίδας defencenet η οποία προ ολίγων ημερών αποφάσισε να βάλει μια φωτογραφία από τελετή της κοινότητας στο αναφερόμενο άρθρο της. Το αναρτώ και εδώ για να υπάρχει μια έστω σύντομη αναφορά καθώς πολλές άλλες ιστοσελίδες ακρίτως αναπαράγουν το ίδιο απαράδεκτο κείμενο. 
 

Σχετικά με το απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο άρθρο που δημοσιεύσατε με τίτλο: "Ρωσικός Τύπος: Οι Νεοπαγανιστές σχεδιάζουν «πόλεμο» εναντίον των Χριστιανών στην Ελλάδα"

Προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε πως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναδημοσιευμένο από αρκετές ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας, άρθρο με τον παραπάνω τίτλο, το οποίο φέρει φωτογραφία από ελληνική ιεροπραξία της Λατρευτικής Κοινότητας “Λάβρυς” (http://www.labrys.gr/) κατά την διάρκεια της γνωστής πανδήμου εορτής των "Προμηθείων" στον Όλυμπο, και στην οποία απεικονίζονται μέλη της κοινότητας και εγώ προσωπικά. Τελών πρόεδρος της εν λόγω κοινότητος οφείλω να διαμαρτυρηθώ γιατί, ο δημιουργός του απαράδεκτου - από δημοσιογραφική άποψη και όχι μόνο- κειμένου προσπαθεί να μας ταυτίσει με παράνομες ενέργειες οι οποίες υπονοούνται από τον τίτλο επικαλούμενος δήθεν δημοσίευμα Ρωσικού τύπου. Και επεξηγώ αναλυτικότερα:

Υ.Σ.Ε.Ε.: ΤΑ ΕΠΙΡΑΜΜΑΤΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ

Ανακοίνωση 306/05.11."2015"

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να θεωρηθεί η “διαταγή” του υπουργού Εθνικής 'Aμυνας κ. Καμμένου για καλλωπισμό των ενδυμασιών στρατιωτικών, μονίμων και εφέδρων, και των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας με επιράμματα που εικονίζουν τον αγαπημένο του κάθε όπλου, αγίου. Ευελπιστούμε ότι η είδηση δεν θα επιβεβαιωθεί, καθώς προέρχεται από παραπολιτική στήλη εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Ο “Τάφος του Λεωνίδα” πίσω από τα σκουπίδια!

Σπάρτη 2015! Οι αρχαίες πέτρες που διακρίνονται πίσω από τους κάδους των σκουπιδιών (!!!) είναι ο περίφημος “Τάφος του Λεωνίδα”, του βασιλιά της Σπάρτης που με τους 300 σπαρτιάτες μαχητές έγραψε στις Θερμοπύλες την πιο λαμπρή σελίδα στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας!

Στο ιερό αυτό μνήμα-ναό, το “Λεωνιδαίον”, οι αρχαίοι σπαρτιάτες (σύμφωνα με τον Παυσανία τον Περιηγητή) τοποθέτησαν τα οστά του Λεωνίδα, τα οποία έφεραν από τις Θερμοπύλες, 40 χρόνια μετά τη μάχη, καθώς και μαρμάρινη στήλη με τα ονόματα των 300 ηρώων. Κάθε χρόνο οι αρχαίοι σπαρτιάτες τελούσαν εδώ αγώνες, τα “Λεωνίδαια”, προς τιμήν και μνήμην του Λεωνίδα και των τριακοσίων, αγώνες στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σπαρτιάτες!

Δυόμισι φορές πάνω το ενιαίο εισιτηριο για τις Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας: Από 12 σε 30 ευρώ

Το θέμα του καθορισμού ενιαίων εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, που θα λειτουργήσουν πιλοτικά από 1ης Απριλίου 2016, με σκοπό στο μέλλον οι χώροι αυτοί να αυξηθούν, απασχόλησε χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Mέσα σε αυτά τα νεα ενίαια εισιτήρια, αποφασιστηκε απ' ότι φαίνεται και η αυξηση στο ήδη υπάρχον ενιαίο εισιτήριο των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας

Αυξήσεις-φωτιά σχεδιάζονται για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Αυξήσεις-φωτιά στις τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που αγγίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 200%, σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού, να αυξηθούν τα έσοδα του εισπρακτικού μηχανισμού του, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Η αναπροσαρμογή στις τιμές αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, η Επιτροπή Επεξεργασίας Τιμολογιακής Πολιτικής προτείνει αναπροσαρμογές των τιμών, οι οποίες περιλαμβάνουν αυξήσεις σε όλα τα χαμηλά εισιτήρια και προσαρμογές σχεδόν όλων των κατηγοριών στο καινούργιο τιμολόγιο.

Βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει διάκριση ανάμεσα σε έλληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ εξετάζεται η καθιέρωση ελεύθερων ημερών κατά τους χειμερινούς μήνες, με προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

in.gr

Μηδενική ανοχή, λέει ο Ξυδάκης μετά τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή στην Κνωσό

Απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για όργιο φοροδιαφυγής στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Ξυδάκης, χωρίς να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Το δημοσίευμα του tvxs ανέφερε ότι σε έλεγχο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μιας ημέρας, οι υπάλληλοι του πωλητηρίου του Μουσείου της Κνωσού δεν είχαν κόψει ούτε μία απόδειξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στους υπαλλήλους του πωλητηρίου, εκείνοι υποστήριξαν ότι η ταμειακή μηχανή ήταν χαλασμένη. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε, αλλά ότι δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία.

Μάλιστα, στις ερωτήσεις των ελεγκτών, οι υπάλληλοι φέρεται να απάντησαν ότι η πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων γινόταν «με εντολή άνωθεν» χωρίς να προσδιορίζουν από που ερχόταν αυτή η εντολή.

Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις που γίνονται στα καταστήματα των αρχαιολογικών χώρων αποστέλλονται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Σε δηλώσεις της στο tvxs, η Ασπασία Λούβη - Κίζη, πρόεδρος του ΤΑΠ είπε ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ότι το Ταμείο και το υπουργείο θα πράξουν όσα πρέπει «αναφορικά με τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται».

Από τo in.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αλεξιάδης για τις αποκαλύψεις του tvxs: Δεν είναι μόνον η Κνωσός, υπάρχουν κι αλλού παρατυπίες

Ελλάδα χώρα Ταλιμπάν! Το Πρωτοδικείο δεν αναγνώρισε την Εθνική μας Θρησκεία

Με μια οργισμένη ανακοίνωση το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ο κύριος φορέας εκπροσώπησης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, στην οποία εθνική μας θρησκεία μετέχουν «ανεπίσημα» περίπου στο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, καταγγέλλει το Πρωτοδικείο που απέρριψε την αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους η γνήσια Ελληνική Θρησκεία νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια προκλητική και αναχρονιστική απόφαση η οποία όχι μόνο παραβιάζει την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ανεξιθρησκία (ή θρησκευτική ελευθερία εάν προτιμάτε) αλλά και απαγορεύει σε μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να έχουν ως κανονικά αναγνωρισμένη θρησκεία τους τη γνήσια ελληνική.

Το Πρωτοδικείο, ως άλλη Ιερά Εξέταση, προσβάλλει την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, πρωτίστως όμως προσβάλλει τους Έλληνες. Αυτή η Δικαιοσύνη δεν είναι ελληνική, είναι δικαιοσύνη αντάξια μιας ταλιμπανικής θεοκρατίας, ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΣΕΕ που δημοσιεύει το tribune.gr

Που είναι η πόρτα της κεντρικής εισόδου του Πάρκου;

 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πόρτα   στην Κεντρική είσοδο του    Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, "απουσιάζει" λόγω συντήρησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου, θα διαψεύσουν την οξυδέρκεια και το φωτογραφικό βλέμμα του αγαπητού φίλου και γείτονα Φάνη, σχολιάζει καυστικά το ιστολόγιο της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου όπως φαίνεται η υποβάθμιση δρομολογείται ποικιλοτρόπως.

Σελίδες

Εγγραφή στο Καταγγελίες