Είστε εδώ

Νέα του ιστοτόπου

Δέκα χρόνια 12830.gr

Σύμφωνα με τα αρχεία, η πρώτη είδηση που δημοσιεύτηκε από τον παρόντα ιστότοπο, έχει χρονολογία 25 Αυγούστου 2005. Η είδηση αυτή ήταν μέρος μιας πρώτης δέσμης ειδήσεων που μπήκε για να εξυπηρετήσει την επίσημη πρώτη του νέου - τότε - ιστοτόπου.

Κι όπως βλέπω στα αρχεία, ο ιστότοπος τέθηκε online την Τρίτη, 30 Αυγούστου. Το οποίο σημαίνει πως, την Κυριακή, κλείνουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας, κάτι που μας κάνει έναν από τους αρχαιότερους ιστοτόπους για την Ελληνική Θρησκεία.

Βγήκαμε λοιπόν το 2005 με τον τολμηρό τίτλο "το Portal της Ελληνικής Θρησκείας" και, μπορώ να το καυχηθώ, ήμασταν μπροστά από την εποχή μας. Πέντε ολόκληρα χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα "ειδησεογραφικά μπλογκς", κάναμε την αρχή καλύπτοντας το χώρο της Ελληνικής Θρησκείας κι ένα μέρος της "γειτονιάς" του. Κι είμαστε από τους ελάχιστους που τηρήσαμε στο ακέραιο δεοντολογικούς κανόνες που θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι: φροντίζαμε πάντα να αναφέρουμε την πηγή της είδησης· πάντα διαχωρίζαμε την είδηση από την άποψη· και δεν κάναμε εκπτώσεις στην αξιοπιστία των ειδήσεων για να κερδίσουμε κλικ.

Τεχνολογικά, εκείνη την εποχή, βρισκόμασταν επίσης στην αιχμή, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: ειδικευμένη αναζήτηση στα sites του χώρου, συνερανισμός των ιστολογίων που αναφέρονται στο χώρο, κατάλογο συνδέσμων, photo gallery κι άλλα πολλά.

Στα δέκα αυτά χρόνια, φυσικά, πολλά αλλάξανε.

Αναβάθμιση σε Joomla 1.5

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμση του 12830.gr, μόλις έκανε το πρώτο της βήμα. Το site, μεταφέρθηκε σε νεώτερη έκδοση του Joomla, του συστήματος που υποστηρίζει το 12830.gr. Μετά από πάνω από 5 χρόνια λειτουργίας του ιστοτόπου, ήταν μια μετάβαση η οποία κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. Ως αποτέλεσμα, προσωρινά, κάποιες από τις λειτουργίες του ιστοτόπου δεν είναι διαθέσιμες. Το πρώτο βήμα έγινε ωστόσο και σύντομα, οι παλιές λειτουργίες, όχι μόνο θα επανέλθουν, αλλά θα προστεθούν και νέες!

Καλή περιήγηση στο ανανεωμένο 12830.gr!

Περί της αιφνίδιας διακοπής λειτουργείας

Αγαπητοί φίλοι,

 όπως παρατηρήσατε, ο ιστότοπός μας έπαψε να λειτουργεί το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2009. Το 12830.gr (και μαζί και άλλοι ιστότοποι που συστεγάζονται μαζί μας) έπεσαν θύμα μιας μαζικής επίθεσης η οποία είχε στόχο την εταιρεία η οποία φιλοξενεί το server του ιστοτόπου. Υπολογίζεται πως πάνω από 100.000 ιστότοποι έσβησαν από τη μαζική αυτή επίθεση.

Η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική για την εταιρεία η οποία μας φιλοξενεί η οποία, επιστρατεύοντας όλο της το προσωπικό, δεν πρόφταινε να ξανασηκώσει τους πεσμένους λογαριασμούς κι εδώ πρέπει να πούμε πως ήμασταν από τους τυχερούς της υπόθεσης, μια και, έχοντας προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται καθημερινά, σε ασφαλή χώρο.

Λόγω του φόρτου εργασίας της εταιρείας που μας φιλοξενεί, μόλις την Κυριακή 14 Ιουνίου μπορέσαμε να έχουμε έναν νέο, λειτουργικό server.  Η διαδικασία της αποκατάστασης, άρχισε αμέσως, ήταν όμως χρονοβόρα: στα πάνω από 3,5 χρόνια λειτουργίας του 12830.gr, έχουν μαζευτεί ουκ ολίγα δεδομένα. Τη στιγμή που τα γράφω αυτά, μόλις τελείωσε η αποκατάσταση.

Ζητούμε συγνώμη που κάποια μηνύματα μελών έχουν χαθεί. Τα αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται ανά 24 ώρες. Αποκαταστάθηκαν τα τελευταία διαθέσιμα αντίγραφα τα οποία είχαν ληφθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουνίου.

Ήταν ένα πολύ άσχημο περιστατικό το οποίο όμως τελείωσε. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και συνεχίζουμε!

Τρεις νέες υπηρεσίες για το 12830.gr

Το 12830.gr, διευρύνει τις υπηρεσίες του προσθέτοντας τρεις ακόμα λειτουργίες:

  1. Την ειδική αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας έχει προστεθεί το νέο κουτάκι «Το Διαδίκτυο του Ελληνισμού». Οποιοσδήποτε όρος εισάγετε, θα αναζητηθεί, ειδικευμένα, σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Ελληνική Θρησκεία. Πιο συγκεκριμένα, θα αναζητηθεί στο σύνολο, σχεδόν, των ιστοτόπων που είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο συνδέσμων που διατηρεί το 12830.gr.
  1. Ο Τηλέγραφος, συγκεντρώνει τις τελευταίες καταχωρήσεις από ιστολόγια ελληνιστών, αλλά και από επιλεγμένα ιστολόγια ειδικού ενδιαφέροντος για το χώρο.
  1. Το Λεύκωμα, τέλος, είναι η συλλογή μας από φωτογραφίες και πολυμέσα. Εγκαινιάζεται, με φωτογραφίες από την έκθεση «Πολύχρωμοι Θεοί» που έγινε πρόσφατα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Καλή περιήγηση!

Σύνολο Εργαλείων Στιχομαντείας και Νέα υπηρεσία (Downloads)

Το 12830.gr προσθέτει στις υπηρεσίες του τα downloads (μεταφορτώσεις), από όπου μπορείτε να κατεβάζετε, ελεύθερα, διάφορα χρήσιμα αρχεία. Η πρόσβαση στην νέα υπηρεσία γίνεται από το κορυφαίο μενού, από την επιλογή «Downloads».

Την υπηρεσία αυτήν την εγκαινιάζουμε με ένα Σύνολο Εργαλείων Στιχομαντείας: κατεβάζοντας το αρχείο (σε μορφή .pdf), μπορείτε, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε, να καταφεύγετε για έμπνευση στους Επτά Σοφούς.

Ο χώρος μεταφόρτωσης, μαζί με τις οδηγίες χρήσεως του αρχείου, είναι αυτός.

 

Άνοιξε το φόρουμ συζητήσεων του 12830.gr

Γεια σας,φίλοι και φίλες του 12830.gr!

Από σήμερα, ξεκινάμε μια νέα υπηρεσία. Μετά από επίμονες παροτρύνσεις των φίλων μας, θέτουμε στη διάθεση όλων το φόρουμ συζητήσεων " Ἁλσος ".

Ο σύνδεσμος προς το φόρουμ, θα βρίσκεται μονίμως στο κορυφαίο μενού της ιστοσελίδας. Και όχι μόνο! Κάθε δημοσίευμα της ιστοσελίδας, μπορείτε να το συζητήσετε στο φόρουμ, με ένα κλικ, από το σύνδεσμο στο κάτω μέρος κάθε άρθρου!

Διευκρινίζεται πως, όσοι ήδη είστε μέλη της ιστοσελίδας, δε χρειάζεται να κάνετε καμμία εγγραφή, είστε ήδη μέλη και στο φόρουμ. Στο 12830.gr τηρούμε την αρχή «ένας λογαριασμός για όλες τις υπηρεσίες».

Και είμαστε μόλις στη μέση των αλλαγών που θα γίνουν στην ιστοσελίδα.

Σας ευχόμαστε καλές και δημιουργικές συζητήσεις!

Ημερολόγιο 2007 - Ζητείται βοήθεια

Το 2006 είναι ήδη στο τελευταίο του τρίμηνο και είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ημερολόγιο της επόμενης χρονιάς.

Όποιος φίλος λοιπόν, αισθάνεται πως τα πηγαίνει καλά με τις εικαστικές τέχνες κι έχει την καλή διάθεση να συνεισφέρει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, να του αποστείλω τις ημερομηνίες για το 2007 ώστε να φιλοτεχνήσει ένα ημερολόγιο για το 2007.

Το ημερολόγιο θα διατεθεί στην ιστοσελίδα, ελεύθερα, για μεταφόρτωση, ώστε να μπορούν όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας να το εκτυπώσουν και να έχουν ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για την νέα χρονιά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ιστολόγια από το 12830.gr

Η πρώτη νέα υπηρεσία από το 12830.gr, είναι διαθέσιμη! Το 12830.gr, προσφέρει σε όλους τους χρήστες του, ιστολόγια (blogs)! Μπορείτε να μεταβείτε στην κεντρική σελίδα των ιστολογίων, από τον νέο σύνδεσμο που εμφανίζεται στο μενού της κορυφής!

Δεν χρειάζεται καμμία καινούργια εγγραφή. Αν είστε χρήστης του 12830.gr, απλώς εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Το ιστολόγιό σας, θα δημιουργηθεί αυτόματα. Μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να δημοσιεύετε, ακολουθώντας τις συμβουλές που θα βρείτε στις Οδηγίες Χρήσεως.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις από κάθε ιστολόγιο, θα είναι ορατές στο κάτω μέρος της σελίδας, κάτω από τον τίτλο "Ιστολόγια :Τελευταία Άρθρα".

 Καλές δημοσιεύσεις!

Επαναλειτουργία του 12830.gr!!!

Γεια σας και πάλι φίλοι!

Μετά από μια μεγάλη, αλλά απαραίτητη διακοπή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, είμαστε και πάλι μαζί. Οι αλλαγές που έχουν γίνει πολλές, παρ' όλο που λίγες είναι ορατές από την αρχή. Πιο συγκεκριμένα:

 

Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

Φίλοι,

κατ' αρχήν οφείλω να ζητήσω συγνώμη για την τόσο απότομη διακοπή ενημέρωσης της ιστοσελίδας, η οποία οφείλεται στο φόρτο εργασίας, που είχα όλες αυτές τις ημέρες.

   Πέραν αυτού, η λειτουργία του ιστοτόπου θα διακοπεί για τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο - Αύγουστο), ένα διάστημα κατά το οποίο, ούτως ή άλλως, η κίνηση στο διαδίκτυο παρουσιάζει κάμψη.

   Το χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του 12830 μέχρι σήμερα, επιφύλασσε, χωρίς αμφιβολία, εξελίξεις σημαντικές για τον ελληνικό χώρο. Εξελίξεις τις οποίες καταφέραμε, να καλύψουμε. Ωστόσο, αυτές οι ίδιες εξελίξεις, επιτάσσουν και τις αντίστοιχες αλλαγές στον ιστότοπό μας. Το ποιές θα είναι αυτές, είναι κάτι, που θα αποφασιστεί μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας του ιστοτόπου, δηλ. το Σεπτέμβρη.

Αυτό όμως, που είναι σίγουρο, είναι πως το χρονικό διάστημα μέχρι το Σεπτέμβρη, δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να βελτιώσουμε το 12830.gr και να προστεθούν νέες υπηρεσίες για τους χρήστες - κάποιες από αυτές είναι ήδη έτοιμες!

Οπότε, ραντεβού το Σεπτέμβρη για μια ακόμα πιο δυναμική χρονιά!
Καλό καλοκαίρι!

Σελίδες

Εγγραφή στο Νέα του ιστοτόπου