Είστε εδώ

Περί της αιφνίδιας διακοπής λειτουργείας

Αγαπητοί φίλοι,

 όπως παρατηρήσατε, ο ιστότοπός μας έπαψε να λειτουργεί το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2009. Το 12830.gr (και μαζί και άλλοι ιστότοποι που συστεγάζονται μαζί μας) έπεσαν θύμα μιας μαζικής επίθεσης η οποία είχε στόχο την εταιρεία η οποία φιλοξενεί το server του ιστοτόπου. Υπολογίζεται πως πάνω από 100.000 ιστότοποι έσβησαν από τη μαζική αυτή επίθεση.

Η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική για την εταιρεία η οποία μας φιλοξενεί η οποία, επιστρατεύοντας όλο της το προσωπικό, δεν πρόφταινε να ξανασηκώσει τους πεσμένους λογαριασμούς κι εδώ πρέπει να πούμε πως ήμασταν από τους τυχερούς της υπόθεσης, μια και, έχοντας προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται καθημερινά, σε ασφαλή χώρο.

Λόγω του φόρτου εργασίας της εταιρείας που μας φιλοξενεί, μόλις την Κυριακή 14 Ιουνίου μπορέσαμε να έχουμε έναν νέο, λειτουργικό server.  Η διαδικασία της αποκατάστασης, άρχισε αμέσως, ήταν όμως χρονοβόρα: στα πάνω από 3,5 χρόνια λειτουργίας του 12830.gr, έχουν μαζευτεί ουκ ολίγα δεδομένα. Τη στιγμή που τα γράφω αυτά, μόλις τελείωσε η αποκατάσταση.

Ζητούμε συγνώμη που κάποια μηνύματα μελών έχουν χαθεί. Τα αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται ανά 24 ώρες. Αποκαταστάθηκαν τα τελευταία διαθέσιμα αντίγραφα τα οποία είχαν ληφθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουνίου.

Ήταν ένα πολύ άσχημο περιστατικό το οποίο όμως τελείωσε. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και συνεχίζουμε!