Είστε εδώ

Η εκκλησία σε τιμωρεί αν ο γάμος δεν τελεστεί στην ενορία της νύφης

Κι όμως! Σε τιμωρεί διότι χάνει τα χρήματα του κουμπάρου, τα χρήματα των καλεσμένων από τα κεριά και τα παγκάρια. Κι επειδή το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, δηλαδή, να παντρεύεται το... ζευγάρι σε άλλη εκκλησία για τους δικούς του λόγους, ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε εντολή να ζητάνε οι ιερείς 50€, εφόσον δύναται οικονομικά το ζευγάρι.

...

Ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε επίσης εντολή να σταματήσει η ταυτόχρονη τέλεση γάμων και βαφτίσεων διότι ζημιώνεται οικονομικά η εκκλησία. Συνεπώς η εκκλησία μας φροντίζει το δικό της τομάρι και τη δική της οικονομική ευρωστία και δε διστάζει, αντί να προσφέρει πνευματική γαλήνη, να τελεί ψυχολογικό εκβιασμό.

...

Ορισμένοι παπάδες έχουν κάνει τσιφλίκι τους την ενορία και ταλαιπωρούν για εβδομάδες 6 άτομα για να τους συναντήσουν ώστε να υπογράψουν τη δήλωση αγαμίας διότι κοιμούνται το μεσημέρι , διότι είναι διακοπές, διότι στην εκκλησία πηγαίνουν μόνο το απόγευμα διότι ορισμένοι καταντήσατε το χώρο του θεού να λειτουργεί ως εισπρακτικός μηχανισμός με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Άλλα μάλλον λογικό είναι αφού τους δημοσίους υπαλλήλους τους κατηγορούμε πως συμπεριφέρονται σαν να πιάσανε τον παπά από τα ….. σκέψου τον παπά που τα έχει κιόλας!

Πηγή...