Είστε εδώ

Quis, quid, ubi, quibus auxiliis, cur, quomodo, quando ?

Το 12830.gr ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό να γίνει ένα μέσο ενημέρωσης μεταξύ των ατόμων που ενδιαφέρονται για την Ελληνική Θρησκεία, να αποτελέσει ένα μέσο πληροφόρησης γύρω από το χώρο αυτό και για να προάγει την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων που ενδιαφέρονται για αυτό το χώρο.

Για το σκοπό αυτό, δημοσιεύει ή αναμεταδίδει ειδήσεις που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για το χώρο, δημοσιεύει άρθρα πληροφοριακού χαρακτήρα περί της Ελληνικής Θρησκείας, φιλοξενεί απόψεις ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, παρουσιάζει τις δραστηριότητες ατόμων και ομάδων που ασχολούνται με την Ελληνική Θρησκεία, περιέχει έναν κατάλογο από συνδέσμους που έχουν ενδιαφέρον για το χώρο και προσφέρει, εν γένει, υπηρεσίες, πάντα με σκοπό την αλληλο-ενημέρωση, την επικοινωνία και την έκφραση ανθρώπων που διατηρούν ένα ενδιαφέρον για την Ελληνική Θρησκεία.

Ο ιστότοπος βασίζεται σε προϊόντα ανοικτού λογισμικού και στηρίζεται στην εργασία που προσφέρει η συντακτική του ομάδα στον ελεύθερο χρόνο της, αλλά και στις συμβολές των μελών της σελίδας.

Το 12830.gr ξεκίνησε μια εποχή όπου ο όρος "blog" δεν είχε ακόμα μαθευτεί, πολύ πριν λεγόμενα "ειδησεογραφικά sites". Και παρείχε ένα σύνολο πρωτοποριακών, για την εποχή τους, υπηρεσιών στην κοινότητα που υπηρετεί. Μετά από χρόνια, οι υπηρεσίες αυτές χρειάστηκαν ανανέωση. Το 2015, με την αφορμή της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας, ο ιστότοπος μπήκε σε καινούργια πλατφόρμα και έκανε ένα νέο ξεκίνημα, στοχεύοντας πάντα να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.

Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, ο ιστότοπος έχει δημοσιεύσει πάνω από 3,500 ειδήσεις, έχει δημοσιοποιήσει καμπάνιες, έχει πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση για το Βωμό των 12 Θεών στην Αρχαία Αγορά, έχει προσφέρει χώρο έντονων συζητήσεων γύρω από το θέμα του. Όλον αυτόν τον καιρό, φροντίζει να αναμεταδίδει έγκυρες ειδήσεις αποφεύγοντας σταθερά φτηνούς εντυπωσιασμούς προς άγραν "κλικ" ενώ παραμένει ένας από τους ελάχιστους κόμβους που δηλώνουν ξεκάθαρα ως αντικείμενό τους την Ελληνική Θρησκεία. Κι είναι η αυθεντική προσήλωση στο σκοπό της λειτουργίας του που του επιτρέπει να συνεχίζει τη μακροχρόνια λειτουργία του ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Το 12830.gr συνεχίζει γιατί έχει πραγματικό σκοπό.

Ταξινόμηση: